Το εγχείρημα δεν σταματά εδώ, έχει μια μακρά εξέλιξη. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι από τις 22 έως τις 30 Οκτωβρίου, όταν θα γίνει, για μια εβδομάδα, καταγραφή και βιντεοσκόπηση της προφορικής μνήμης του κάμπου, με βαμβακοκαλλιεργητές και εκκοκκιστές και όλους όσοι συμμετέχουν ή συμμετείχαν στον κύκλο της παραγωγής και εμπορίας του «λευκού χρυσού» της Ελλάδας.
Από τον Απρίλιο του 2021 και για δύο μήνες θα γίνει η επίσημη παρουσίαση των έργων τέχνης που δημιουργήθηκαν, με ταυτόχρονη προβολή 20λεπτου ντοκιμαντέρ με όλη την πορεία της καταγραφής του προφορικού αρχείου του κάμπου από την αρχαιολόγο Δέσποινα Ευγενίδου. Παράλληλα, σχεδιάστηκε και ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά. Η πρωτοβουλία προήλθε και οργανώθηκε από το Εκκοκκιστήριο, σε συνδιοργάνωση με το Επιμελητήριο Ημαθίας και υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, με χορηγό την Πανελλήνια Ενωση Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος (ΠΕΕΕΒ) και άλλους φορείς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.