Τα αυτοκίνητα είναι πολυσύνθετα και διαθέτουν χιλιάδες εξαρτήματα, τα οποία πρέπει να λειτουργούν στην εντέλεια, από τη βίδα που υπάρχει στο μεντεσέ της πόρτας έως το ραντάρ της αυτόνομης πέδησης. Ειδικά τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν γίνει πολύ πιο πολύπλοκα και εξοπλισμένα με διάφορα συστήματα, όταν για παράδειγμα τη δεκαετία του 1990 πολλά δημοφιλή μοντέλα δεν είχαν στον εξοπλισμό τους ούτε καν ηλεκτρικά παράθυρα. Το ίδιο ισχύει και για τους κινητήρες, αφού τότε γινόταν η μετάβαση από το καρμπιρατέρ στο μονό ψεκασμό και τώρα στον άμεσο ψεκασμό, από τις 8βάλβιδες κεφαλές στις 12βάλβιδες και 16βάλβιδες, τα ηλεκτρονικά συστήματα και οι αισθητήρες ήταν ελάχιστα, turbo είχαν μόνο κάποια σπορ μοντέλα κ.λπ.
Ποιες μάρκες αυτοκινήτων εμφανίζουν σήμερα τα λιγότερα και ποιες τα περισσότερα προβλήματα στον κινητήρα; Μια εικόνα μας δίνει η βρετανική εταιρεία Reliability Index, με βάση τα αποτελέσματα που έχει αναλύσει μέσα από 50.000 οχήματα και έχει δημιουργήσει μια αξιολόγηση στον τομέα του κινητήρα (βλ. παρακάτω πίνακα).
Η αξιολόγηση έχει γίνει με βάση τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί στην κυλινδροκεφαλή, στις βαλβίδες, στα πιστόνια και στα δακτυλίδια, στους εκκεντροφόρους, στην αντλία λαδιού, στο turbo, στις φλάντζες, στην πολλαπλή εισαγωγής, στην εξάτμιση, στους ιμάντες χρονισμού κ.λπ. Σε όλα αυτά συνυπολογίζεται και το κόστος της επισκευής, καθώς και τα διανυθέντα χιλιόμετρα.
Ακολουθεί παρακάτω η συνολική κατάταξη, όπου ο μέσος όρος είναι το 100. Βλέπουμε ότι στις πρώτες θέσεις με λιγότερα προβλήματα ακολουθούν ιαπωνικές μάρκες (Daihatsu, Honda, Suzuki, Toyota και Mazda), ενώ στο αντίθετο βρίσκονται οι premium κατασκευαστές.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Με πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε όχημα που δεν καταγράφουν στο ψηφιακό πελατολόγιο κινδυνεύουν από την 1η Ιουλίου 2025 οι
-
Τύχη - Έρωτας - Χρήμα Η αντίθεση του Άρη στον Λέοντα (3°) με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο (3°)
-
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 40 ετών ο Θανάσης Τζικόπουλος. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί το Μεγάλο Σάββατο 19 Απριλίου και ώρα 19:00,
-
Υπεγράφη η σύμβαση «Πράξη εφαρμογής τμήματος Πολεοδομικής μελέτης επέκτασης οικισμού Μακροχωρίου» προϋπολογισμού
-
Νέο ράλι ανόδου κάνει ο χρυσός, καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ, καθώς την Τετάρτη η τιμή του έφτασε τα 3.323 δολάρια ανά ουγκιά. Να
-
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 62 ετών η Σοφία Χρυσοστομίδου. Η κηδεία της εκλιπούσης θα γίνει σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή 18 Απριλίου
-
Η Χριστίνα Κολέτσα μας έχει συνηθίσει σε προκλητικές φωτογραφίες τις οποίες ανέβαζε και ανεβάζει χωρίς φόβο στα social media.
-
Τη Μεγάλη Τετάρτη το πρωί οι Αρχές συνέλαβαν στην Κοζάνη έναν 66χρονο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς
-
Κάθε χρόνο επιλέγει τις Άγιες ημέρες να τις περάσει με γαλήνη και ηρεμία, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
-
Απεγνωσμένοι είναι οι παραγωγοί βερίκοκων, κερασιών και ροδάκινων σε Ημαθία και Πέλλα που είδαν τις παραγωγές να καταστρέφονται λόγω του
όπως καταλάβατε τους έσκισαν όλους οι γιαπωνέζοι και μετά οι Κορεάτες και οι Γάλλοι, οι Γερμανοί έφαγαν τη σκόνη τους.
ΑπάντησηΔιαγραφή