Κεφτεδάκια. Το comfort food όλων μας! Αγαπημένο φαγητό που φέρνει μνήμες από οικογενειακά καλοκαιρινά τραπέζια και όταν τηγανίζονται ή ψήνονται η μυρωδιά τους είναι ασύγκριτη! Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει μια συνταγή για μπιφτέκια φούρνου εύκολα, πεντανόστιμα, αφράτα και υγιεινά. Το μυστικό τους κρύβεται σε δύο υλικά, τη βρώμη και την ντομάτα. Συνοδεύστε τα με πατάτες, ρυζάκι ή σκέτα με σαλάτα και μπόλικη φέτα. Και αν είστε και μερακλής, βάλτε και ένα τσιπουράκι!
Δείτε τη συνταγή:
Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ. Ζυμώνουμε πολύ καλά για 5 περίπου λεπτά. Θέλουμε να αφρατέψει ο κιμάς μας και να ‘παντρευτούν’ οι γεύσεις και τα αρώματα μεταξύ τους. Κλείνουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 25-30΄, μέχρι να δούμε ότι είναι έτοιμα.
Υλικά
Υλικά
- ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 5 κ.σ. νιφάδες βρώμης
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι (λιωμένο στο μπλέντερ)
- 1 ντομάτα (λιωμένη στο μπλέντερ)
- 1 σκ. σκόρδο λιωμένη
- ½ κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. δυόσμο
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 αυγό
- αλάτι, πιπέρι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.