Επιμέλεια Γιώργος Μεταξάς
Ένα κλασικό αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό, σε μια μοναστηριακή εκδοχή, η οποία είναι αναπάντεχα νόστιμη! Ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, εμπνευσμένος από την σημερινή αυστηρή νηστεία του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, μας προτείνει μια συνταγή που μυρίζει Ελλάδα και θάλασσα, ότι πρέπει για τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:Υλικά
• 1/4 φλ. ελαιόλαδο
• 1 χταπόδι (γύρω στο 1½ κιλό)
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 σκ. σκόρδο
• 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
• 500 γρ. φασολάκια φρέσκα καθαρισμένα
• 1 κ.σ. πελτέ
• 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
• λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο αλάτι
• 1φλ. ξύδι (για το βράσιμο)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το χταπόδι (γυρνάμε την κουκούλα του και αφαιρούμε το εσωτερικό της, επίσης πιέζουμε και αφαιρούμε το στόμα του από το κέντρο).
Βάζουμε σε κατσαρόλα με το ξύδι και πολύ λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20΄ περίπου.
Αφού βράσειφυλάσσουμε 1 φλ. από το ζωμό του και κόβουμε το χταπόδι σε μικρές μπουκιές.
Σοτάρουμε στην ίδια κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο (με ελαιόλαδο), σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τις τομάτες, τον πελτέ, τα φασολάκια, το χταπόδι και το ζωμό του. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε το σκεύος μας και σιγοβράζουμε για 40΄. Δίνουμε μια τελική βράση για 5΄χωρίς καπάκι και σερβίρουμε πουδράροντας με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.