Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αλμυρή αφρατοτραγανή τάρτα λαχανικών

Επιμέλεια Γιώργος Μεταξάς
Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τάρτα; Λαχταριστό γλυκό με φρούτα; Μόλις δοκιμάσετε την αλμυρή τάρτα που μας προτείνει ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, αυτή θα είναι που θα σας κολλήσει μια για πάντα στο μυαλό! Αφράτη σαν μπισκοτάκι ζύμη για βάση και από πάνω έκρηξη χρωμάτων και γεύσης με τυριά και λαχανικά περιχυμένα με κρέμα γάλακτος και ξεροψημένα στον φούρνο. Δείτε τη συνταγή και απολαύστε την παρέα με φίλους και συνοδεία παγωμένης μπύρας ή κρασιού, ή προσφέρετε στα παιδιά σας τον πιο έξυπνο και νόστιμο τρόπο να φάνε τα λαχανικά τους.

Υλικά

• 1 φύλλο ζύμης σφολιάτας
• 1 κρόκο αβγού χτυπημένο με λίγο νερό
• 1 μελιτζάνα 
• 3 πιπεριές (1 πράσινη, 1 κόκκινη και 1 κίτρινη)
• 2 κρεμμύδια
• 2 κολοκυθάκια
• 200γρ. ντοματίνια  κομμένα στη μέση)
• 150γρ. κεφαλογραβιέρα, σε κύβους
• 150γρ. φέτα (σπασμένη στα χέρια)
• 100 ml κρέμα γάλακτος
• Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
• 50 ml ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγουμε σε μακρόστενο φύλλο και καλύπτουμε με αυτό τον πάτο και τα τοιχώματα ενός ορθογώνιου ταψιού ή πυρέξ. Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι, τη σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ρίχνουμε από πάνω μερικά φασόλια (για να μη φουσκώσει).

Ψήνουμε για 20΄. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα φασόλια.Αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε για 10΄ακόμη ίσα να χρωματίσει.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Καθαρίζουμε τα λαχανικά, κόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τη μελιτζάνα σε λεπτές λωρίδες, καθώς και τα κολοκυθάκια. Αλατίζουμε και τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο. Ενναλακτικά τα ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τέλος τα τυριά (εκτός φωτιάς).

Γεμίζουμε την τάρτα με το μίγμα λαχανικών, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στους 200°C για 10΄ ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ