Επιμέλεια Γιώργος Μεταξάς
Όλοι λατρεύουμε μια φρεσκοψημένη σπιτική πίτα αλλά λίγοι τα καταφέρνουμε με το άνοιγμα του φύλλου. Αν και για σένα λοιπόν ο πλάστης είναι ένα άγνωστο... gadget για την κουζίνα, ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς, μας δείχνει πώς να φτιάξουμε πανεύκολη χορτόπιτα χωρίς φύλλο, ή όπως θα την αποκαλούσε η γιαγιά μας... της τεμπέλας! Μη σκάτε, είναι πεντανόστιμη και δε θα μείνει ψίχουλο! Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:
Εκτέλεση
Όλοι λατρεύουμε μια φρεσκοψημένη σπιτική πίτα αλλά λίγοι τα καταφέρνουμε με το άνοιγμα του φύλλου. Αν και για σένα λοιπόν ο πλάστης είναι ένα άγνωστο... gadget για την κουζίνα, ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς, μας δείχνει πώς να φτιάξουμε πανεύκολη χορτόπιτα χωρίς φύλλο, ή όπως θα την αποκαλούσε η γιαγιά μας... της τεμπέλας! Μη σκάτε, είναι πεντανόστιμη και δε θα μείνει ψίχουλο! Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:
Υλικά
• 500γρ. διάφορα χόρτα (σπανάκι, πράσο, μυρώνια, λάπαθα, καυκαλήθρες - ό,τι προτιμάτε)
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό
• 1/2 ματσάκι δυόσμο
• 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 500γρ. καλαμποκάλευρο
• 500γρ. αλεύρι (σκληρό)
• 2 ποτήρια ελαιόλαδο
• Λίγο νερό
• Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε βαθύ σκεύος και προσθέτουμε, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τα χορταρικά μας (τα οποία έχουμε πλύνει καλά). Προσθέτουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν(να βγάλουν τα υγρά τους).
Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο νερό, δυο πρέζες αλάτι, το πιπέρι, τα αλεύρια, προσθέτουμε το λάδι σταδιακά και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματισθεί παχύρευστος χυλός. Διαλέγουμε ένα στρογγυλό ταψί (μέτριο σε μέγεθος) το λαδώνουμε καλά, και αδειάζουμε τον μισό χυλό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα χορταρικά και τελειώνουμε με τον υπόλοιπο χυλό. Ψήνουμε στους 160°C, για περίπου 45΄ με μία ώρα, μέχρι να δούμε ότι ο χυλός στερεοποιείται και ροδίζει στο πάνω μέρος.
Tips: μπορούμε να προσθέσουμε φυτική φέτα ή και κανονική αν δεν είναι περίοδος νηστείας.
Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο νερό, δυο πρέζες αλάτι, το πιπέρι, τα αλεύρια, προσθέτουμε το λάδι σταδιακά και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματισθεί παχύρευστος χυλός. Διαλέγουμε ένα στρογγυλό ταψί (μέτριο σε μέγεθος) το λαδώνουμε καλά, και αδειάζουμε τον μισό χυλό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα χορταρικά και τελειώνουμε με τον υπόλοιπο χυλό. Ψήνουμε στους 160°C, για περίπου 45΄ με μία ώρα, μέχρι να δούμε ότι ο χυλός στερεοποιείται και ροδίζει στο πάνω μέρος.
Tips: μπορούμε να προσθέσουμε φυτική φέτα ή και κανονική αν δεν είναι περίοδος νηστείας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.