Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Ένα εύκολο και κυρίως θρεπτικό γεύμα, νόστιμο και... πολύχρωμο που στέκεται είτε ως κυρίως πιάτο το μεσημέρι είτε για μια βραδιά... cocooning στον καναπέ με την οικογένεια. Το πλιγούρι μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους, ως συνοδευτικό ή και σαλάτα. Ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει πλιγούρι με λαχανικά, που θα λατρέψουν και οι νηστεύσαντες. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:
Υλικά:
• 1 πράσο, καλά πλυμένο και κομμένο σε ροδέλες
• 1 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένη σε ροδέλες
• 2 μανιτάρια (Portobello), κομμένα σε φέτες
• 1 καρότο, κομμένο σε μικρά καρέ
• 2 φλ. πλιγούρι
• 1 φλ. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 250γρ. ντομάτα στον τρίφτη
• λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 2-3 φλιτζάνια νερό
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά της, για 2-3΄.
Προσθέτουμε το πλιγούρι, το ανάλογό νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20-30΄, μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι.
Τέλος εκτός φωτιάς πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό ή και σπασμένη φέτα (αν δε νηστεύουμε).
Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά της, για 2-3΄.
Προσθέτουμε το πλιγούρι, το ανάλογό νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20-30΄, μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι.
Τέλος εκτός φωτιάς πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό ή και σπασμένη φέτα (αν δε νηστεύουμε).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.