Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χοιρινό πρασοσέλινο κοκκινιστό που λιώνει στο στόμα... Φτιάξτε το και σεις!

Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος
Το κρέας λιώνει στην κατσαρόλα μαζί με το πράσο, το σέλινο και όλα τα μυρωδικά και γίνεται «λουκουμάκι»! Ένα φαγητό που μυρίζει... μαμά, θυμίζει χειμώνα και ζητάει απεγνωσμένα φρέσκο ψωμί για... βουτιές και μπόλικη φέτα! Ο Σεφ του«Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς, αυτή την εβδομάδα μας προτείνει χοιρινό πρασοσέλινο κοκκινιστό, ιδανικό για το Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για να δείξουμε στους δικούς μας τη φροντίδα και την αγάπη μας κάθε μέρα! Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και τη συνταγή:

Υλικά
• 1 κιλό χοιρινό (από σπάλα, κομμένο σε μερίδες)
• 1 σελινόριζα, ψιλοκομμένη
• 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 5 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
• 2 κλαράκια σέλερι, ψιλοκομμένο
• 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
• 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
• 1/2 άνηθο ψιλοκομμένο
• 1 φλ. ελαιόλαδο
• χυμό από 1 λεμόνι
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μερίδες του χοιρινού. Μόλις χρωματίσουν ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι, σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε νερό (ίσα να σκεπάσει το κρέας). Αφήνετε το κρέας να βράσει για τουλάχιστον 30΄ και να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τη σελινόριζα, το πράσο, το σέλερι, την τομάτα κονκασέ, τον πελτέ και το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε το φαγητό για 45΄ τουλάχιστον και μέχρι τα υλικά σας να μελώσουν. Προσθέτουμε τον άνηθο και το χυμό λεμονιού.
Δίνουμε μια τελευταία βράση και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ