Σε 24ωρη απεργία και απεργιακές κινητοποιήσεις προχωράει η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, δηλώνοντας την αντίθεσή της στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που εισάγει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή. Στην Ημαθία, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στην πλατεία Δημαρχείου, καλώντας όλους τους συναδέλφους του δημοσίου τομέα να συμμετέχουν. Ενόψει της απεργιακής συγκέντρωσης, τη Βέροια επισκέφθηκε την Παρασκευή 14/2 ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάιδας, όπου πραγματοποίησε επισκέψεις στο Νοσοκομείο και το ΕΠΑΛ, ενώ το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη τύπου, πλαισιωμένος από τον πρόεδρο και την γραμματέα της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας Θεόδωρο Κακαγιάννη και Ελένη Γκόγκα αντίστοιχα.
Ο κ. Πάιδας ανέφερε μεταξύ άλλων πως, στο επίκεντρο της κινητοποίησης δεν βρίσκονται μόνο ασφαλιστικά και μισθολογικά θέματα, αλλά και θέματα υποστελέχωσης του συνόλου σχεδόν των δημόσιων υπηρεσιών, διεκδίκηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, η μη περικοπή και η επέκταση άλλων επιδομάτων και άλλα. Τόνισε πως ο αγώνας της ΑΔΕΔΥ είναι αγώνας για όλους του δημοσίους υπαλλήλους και των Ελλήνων πολιτών και θα συνεχιστεί και με σκοπό να αποκτήσει ξανά την πίστη των συναδέλφων.
Δείτε φωτογραφίες και την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ με τις διεκδικήσεις:
Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ
Το νομοσχέδιο που η Κυβέρνηση καταθέτει για ψήφιση δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση των μνημονιακών αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν την περίοδο 2010 - 2019 και είχαν ως συνέπεια τη μείωση των συντάξεων από 20% έως και 60%.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο δεν τήρησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις για πλήρη κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16), ο οποίος επέφερε μειώσεις μέχρι και 350€ στις κύριες συντάξεις, αλλά αντίθετα τον εφαρμόζει πλήρως και τον ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο. Έτσι με τον Νέο Νόμο:
• Διατηρούνται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας, που ψηφίστηκαν με τον Ν4336/15 (τρίτο μνημόνιο). Καμία εξαίρεση δεν υπάρχει για καμία κατηγορία εργαζομένων.
• Διατηρούνται οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που έφτασαν στο 50%, καθώς και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%.
• Το ΕΤΕΑΕΠ (επικουρική ασφάλιση) ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πιθανή πλήρη κατάργησή του μελλοντικά. Ταυτόχρονα ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ στο σύστημα και τα 7 δις αποθεματικά που έχει το ΕΤΕΑΕΠ.
• Διατηρείται η λεηλασία, που έγινε διαχρονικά στα ασφαλιστικά ταμεία και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για επιστροφή των κλεμμένων.
• Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του Νόμου Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν μέχρι 30 χρόνια υπηρεσίας.
• Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για καθιέρωση της 13ης και της 14ης σύνταξης, που περικόπηκε με τους με τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς Νόμους του 2010-2012.
• Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για τους εργαζόμενους στα ΒΑΕ, για μείωση των ορίων ηλικίας τους, ούτε για τους εκπαιδευτικούς που είχαν ειδικές συνταξιοδοτικές διατάξεις (Ν3075/02).
Απέναντι σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το νομοσχέδιο οφείλουμε να αντιδράσουμε. Η κοινωνική ασφάλιση αφορά, συνολικά, τη ζωή των εργαζομένων, τον κόπο και τον μόχθο ολόκληρου του εργασιακού τους βίου και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την λεηλατήσει. Γι’ αυτό και ο μόνος δρόμος που μας απομένει για να ανατρέψουμε τις νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις είναι ο δρόμος του αγώνα.
Διεκδικούμε:
1. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών Νόμων.
2. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
3. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.
4. Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Επιτέλους τα παιδιά θα ''ξεκουραστούν'' και λίγο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ ναι ρε φίλε μην πάθουν και τίποτα από το πολύ καθισιό.
ΔιαγραφήΕυκαιρία για να ξεπιαστούν.