Επιμέλεια Μεταξάς Γιώργος
Ανήμερα των Φώτων σύμφωνα με την παράδοση τρώγεται ψάρι. Η παραμονή τους μάλιστα είναι αλάδωτη, εκτός αν είναι Σαββατοκύριακο. Ο Σεφ του veriotis.gr προτείνει μια νόστιμη, γρήγορη και εύκολη συνταγή για να δοκιμάσετε αύριο. Φαγκρί, ένα από τα αγαπημένα ψάρια του Σεφ μας, στο φούρνο με πατάτες, μυρωδικά και ντοματούλα, που όμως μπορείτε να εκτελέσετε τη συνταγή και με άλλα ψάρια όπως συναγρίδα, σφυρίδα, σκορπίνα… Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:
Υλικά
1 ολόκληρο ψάρι, περίπου 1½ κιλό
3 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε καρέ
3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
3 ντομάτες κομμένες σε καρέ
3 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε καρέ. Στη συνέχεια καθαρίζουμε το ψάρια πό τα λέπια και τα βράγχια και πλένουμε πολύ καλά την κοιλιά του.
Σε μακρόστενο ταψάκι στρώνουμε τα κομμένα λαχανικά. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στο στρώμα των λαχανικών και το καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε το θυμάρι και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, για 40΄. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15΄ ωσότου κάνει το ψάρι μας μια ωραία κρούστα.
Σε μακρόστενο ταψάκι στρώνουμε τα κομμένα λαχανικά. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στο στρώμα των λαχανικών και το καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε το θυμάρι και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, για 40΄. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15΄ ωσότου κάνει το ψάρι μας μια ωραία κρούστα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.