Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χταποδάκι γιουβέτσι

Γράφει ο Γιώργος Μεταξάς
Καθαρίζουμε το χταπόδι (γυρνάμε την κουκούλα του και αφαιρούμε το εσωτερικό της, επίσης πιέζουμε και αφαιρούμε το στόμα του από το κέντρο). Βάζουμε σε κατσαρόλα με πολύ υγρά και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 30΄ περίπου. Αφού βράσει
φυλάσσουμε 1 φλ. από το ζωμό του και κόβουμε το χταπόδι σε μικρές μπουκιές. Σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 1-2΄. Κατόπιν προσθέτουμε το κριθαράκι, το χταπόδι, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα φύλλα δάφνης. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζωμό που κρατήσαμε, αλάτι, πιπέρι και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό. Αφού απορροφήσει το κριθαράκι το νερό και αρχίσει να δένει, προσθέτουμε κι άλλο νερό και δίνουμε άλλη μια βράση, για 5΄ περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς. Στο τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Tips: μπορούμε να τελειώσουμε το φαγητό μας και στον φούρνο, ψήνοντας στους 180 για 20΄περίπου.

Υλικά:

1 πακέτο κριθαράκι
1 χταπόδι (1-1,5 κιλό) φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλιτζανιού κρασί (κόκκινο)
1 κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο
2 φύλλα δάφνης
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ