Για τα γιουβαρλάκια: Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε για 3-4΄ περίπου. Πλάθουμε σε κεφτέδες και μέχρι να ετοιμάσουμε τη σούπα, τους τοποθετούμε στο ψυγείο. Για τη σούπα: Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ρίχνουμε τον ζωμό και μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε το πράσο, τα γιουβαρλάκια, αλάτι, πιπέρι και 20 ml ελαιόλαδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 20΄. Προσθέτουμε τον τραχανά και σιγοβράζουμε για 10΄ ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Για το αβγολέμονο: Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Κατόπιν ενσωματώνουμε τους κρόκους. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε το λεμόνι και μετά λίγο από τον ζωμό της σούπας (1-2 κουτάλες), κορδόνι- κορδόνι, χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα. Όταν έχει ζεσταθεί πολύ το μίγμα των αβγών περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια και κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα να πάει παντού. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για τα γιουβαρλάκια
· 400γρ. κιμά κοτόπουλου
· 100γρ. τραχανά ξινό
· 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
· 1 αβγό
· 1 κ.σ. αλεύρι
· ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
· 20ml ελαιόλαδο
· αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σούπα
· 1.500ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου
· 1 πράσο σε ροδέλες
· 100γρ. τραχανά ξινό
· 20γρ. βούτυρο
· ελαιόλαδο
Για το αβγολέμονο
· 2 αβγά
· 1 λεμόνι
Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος
Υλικά
Για τα γιουβαρλάκια
· 400γρ. κιμά κοτόπουλου
· 100γρ. τραχανά ξινό
· 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
· 1 αβγό
· 1 κ.σ. αλεύρι
· ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
· 20ml ελαιόλαδο
· αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σούπα
· 1.500ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου
· 1 πράσο σε ροδέλες
· 100γρ. τραχανά ξινό
· 20γρ. βούτυρο
· ελαιόλαδο
Για το αβγολέμονο
· 2 αβγά
· 1 λεμόνι
Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.