Της Δέσποινας Βογιατζόγλου
Με τον κίνδυνο λουκέτου απειλείται ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός των Βορειοελλαδιτών και όχι μόνο. Τα λουτρά Αριδαίας του δήμου Αλμωπίας, γνωστά κυρίως ως λουτρά Πόζαρ κινδυνεύουν με οριστικό κλείσιμο, αφού στερούνται του ειδικούσήματος του ΕΟΤ. Κρίσιμη μέρα θεωρείται η προσεχής Παρασκευή, όπου υπάρχει απόφαση του υπουργείου Τουρισμού προς τα αρμόδια όργανα αλλά και την αστυνομία για τη σφράγιση των δημοτικών λουτροκαταστημάτων και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «όλων των εγκαταστάσεων αλλά και όλων των υποστηρικτικών χρήσεων, όπως αποδυτήρια κτλ.» την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στις 11.00 το πρωί.
Σε δηλώσεις του στο makthes.gr ο νέος δήμαρχος και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Λουτρών Αλμωπίας, Χρήστος Μπάτσης, μίλησε για «αγώνα δρόμου», προκειμένου να δοθεί παράταση στην τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων. «Πρόκειται για μία δημοτική επιχείρηση, στην οποία στηρίζεται όλη η τοπική οικονομία. Πέρα από τους εργαζόμενους υπάρχουν και οικογένειες που ζουν από αυτές τις εγκαταστάσεις και το δώρο της φύσης. Έως και 3.000 άνθρωποι στηρίζονται οικονομικά από τη λειτουργία των λουτρών. Υπήρξε αμέλεια και ολιγωρία ετών και προσπαθούμε τώρα να κερδίσουμε χρόνο, αναζητώντας πολιτική παρέμβαση» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες τις τελευταίες μέρες, μετά και την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του δήμου και της δημοτικής επιχείρησης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η διαδικασία έκδοσης του ειδικού σήματος του ΕΟΤ είναι αρκετά χρονοβόρα και περιλαμβάνει νομιμοποίηση των κτισμάτων και των κατασκευών, εξασφάλιση πρόσβασης και χρήσης των χώρων λουτροθεραπείας, συντήρηση των δρόμων πρόσβασης και πυρόσβεσης στη λουτρόπολη και κατασκευή του βιολογικού ακαθάρτων λυμάτων.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην δήμαρχος και πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, Δημήτρης Μπίνος αναφέρει πως «απομένουν η τακτοποίηση του ξενοδοχείου σε 3 αστέρων, η οριοθέτηση του χειμάρρου που διασχίζει τη λουτρόπολη και η συμπλήρωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή των ελέγχων έγινε όταν υπάλληλος του ΕΟΤ κατήγγειλε μικροτραυματισμό, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού να εξετάσουν το καθεστώς λειτουργίας και το εάν οι εγκαταστάσεις διαθέτουν τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις.
Εξάλλου στο Λουτράκι Αριδαίας τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ιδιωτικές επενδύσεις στον τουρισμό, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που βασίζονται στη λειτουργία των λουτρών Αλμωπίας.
5 οικογένειες τα τρώνε χοντρά χρόνια τώρα. Για να μπεις σαν απλώς υπάλληλος επρεπε να έχεις τοπικό άρχοντα η κανένα παπά η να είσαι πατριώτης.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΕρασιτέχνες τόσα χρόνια ούτε μια επένδυση. Κονομουσενε και δεν έδιναν σημασία σε κανενα, και τωρα παλι τελευταία στιγμή όπως όλοι οι έλληνες. Να τα πάρει ιδιώτης αφού είναι ανικανοι .
ΑπάντησηΔιαγραφήΜακάρι να το πάρει ιδιώτης ,και να βλέπετε τα ιαματικά με το κυαλι.Νεοελληνες κηφηνες.
ΑπάντησηΔιαγραφήτο κράτος (γενικότερα οι φορείς του) δεν μπορεί και δεν πρέπει να κάνουν τον επιχειρηματία, εκτός από τις υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα. Το μοντέλο "κράτος παντού" απέτυχε στο πρώην ανατολικό μπλοκ.
ΔιαγραφήΑν δεν ζεις στην αυστραλια, ή, δεν είσαι --κάνω το ζλατο μου παξιμάδι-- δημόσιος υπάλληλος έχεις μαύρα μεσάνυχτα.Στα σοβαρά κράτη δεν μοιράζουν φακές και μακαρονια με ουρά το κόσμο να περιμένει στο μακροχωρι,δεν έχουν τέτοιο ποσοστό επι το % να βιοποριζετε(ένας θεός να το κάνει) με ΚΕΑ,δεν έχουν ανεργία επίσημη 25%,δεν έχουν μετανάστες το 35% της νεολαίας τους,δε χρωστάνε στη δεη πάνω απο το 50% των νοικοκυριων ,ούτε έχουν το 60% των ενεργων πολιτων ληξιπροθεσμες οφειλές στην εφορια.ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΥΤΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ?
ΔιαγραφήΠού είσαι Τζζζάκρη !!
ΑπάντησηΔιαγραφή