Όλα όσα είδαμε φέτος στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό φεστιβάλ στην Ευρώπη
Το Education Festival, powered by IEK ΑΛΦA, ξεκίνησε το 2009 με ένα και μόνο σκοπό. Να προσφέρει δωρεάν το αγαθό της παιδείας σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται ανεξαρτήτως ειδικού ενδιαφέροντος. Και ήταν τόσο
μεγάλο το πάθος και η διάθεση να πάρει καθολική μορφή το συγκεκριμένο εγχείρημα, που από την πρώτη στιγμή ο πήχης ανέβηκε ψηλά και μάλιστα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το αποτέλεσμα 11 χρόνια μετά; 1500 (!) δωρεάν σεμινάρια, 1700 εισηγητές και περισσότεροι από 100.000 ενδιαφερόμενοι που παρακολούθησαν μία από τις δεκάδες θεματικές ενότητες που καλύπτει το Education Festival.
Το φετινό φεστιβάλ όμως, εκτός από το αμιγώς διδακτικό μέρος, αφιερώθηκε στην Ολιστική Εκπαίδευση. Με άλλα λόγια στον προσανατολισμό ως προς την δημιουργία ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων και όχι μόνο καταρτισμένων επαγγελματιών, προσόν που πολλές φορές υπερισχύει των τυπικών προσόντων.
Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, στη μεγάλη αυτή γιορτή της παιδείας και του πολιτισμού που διήρκεσε από τον Μάρτιο μέχρι και τον Ιούνιο του 2019, έδωσε και φέτος δυναμικό “παρόν”, συνεισφέροντας καθοριστικά στην τελική διαμόρφωση, ενός εκπαιδευτικού φεστιβάλ, που επάξια έχει χαρακτηριστεί ως το “Μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ στην Ευρώπη.
Για να διαβάσετε το πρώτο μέρος κάντε κλικ εδώ.
Ποιες ήταν όμως οι δράσεις που έλαβαν χώρα ανά τομέα εξειδίκευσης στο πλαίσιο του Education Festival στην Θεσσαλονίκη;
ΤΟΜΕΑΣ ΜΜΕ ΚΑΙ ΗΧΟΥ
Η Παρουσιάστρια και Αρχισυντάκτρια της εκπομπής «Με το Τρία» (ΕΤ3), Έλσα Ποιμενίδου
Δυναμικό “παρών” όμως έδωσε στο φετινό Education Festival, και ο Τομέας ΜΜΕ και Ήχου με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, από έμπειρους εισηγητές. Πρώτη υποδέχτηκε τους ενδιαφερόμενους την Δευτέρα 13 Μαΐου, η Παρουσιάστρια και Αρχισυντάκτρια της εκπομπής «Με το Τρία» (ΕΤ3), Έλσα Ποιμενίδου. Η έμπειρη δημοσιογράφος μίλησε για τις σύγχρονες τάσεις και τεχνικές στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ στην εποχή των Νέων Μέσων. Τη “σκυτάλη” την αμέσως επόμενη μέρα πήρε ο Marketing Professional και Event Promoter αλλά και Διευθυντής Μάρκετινγκ του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Μέλης, όπου παρουσίασε το εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο με τίτλο “ Οδηγός επιβίωσης για ανεξάρτητους μουσικούς στην Ελλάδα του 2019”. Την Τετάρτη 15 Μαΐου, ήταν η σειρά των ενδιαφερόμενων για την αθλητική δημοσιογραφία, να “απολαύσουν”, έναν από τους εμπειρότερους δημοσιογράφους, τον Άκη Σακισκλόγλου του “PAOK24” και διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού “Μήνυμα 107,7”, ο οποίος μίλησε για τον οπαδισμό, την δεοντολογία και το ζήτημα της αξιοπιστίας στον αθλητικό συντάκτη σήμερα. Η εξαιρετικά αυτή σημαντική εβδομάδα αφιερωμένη στα πλέον εξωστρεφή επαγγέλματα, έκλεισε με την αρχισυντάκτρια του free press “Parallaxi” και του site “Parallaximag.gr”, δημοσιογράφο Κική Μουστακίδου όπου την Πέμπτη 16 Μαϊου, ανέλυσε την λειτουργία ενός σύγχρονου Μέσου, όπως το επιτυχημένο site που διαχειρίζεται.
ΤΟΜΕΑΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ
Η Μηχανικός Αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού, Φωτεινή Τούλη στο Education Festival
Με ένα πρωτότυπο σεμινάριο με αρκετά…φιλόδοξο τίτλο, συμμετείχε στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό φεστιβάλ στην Ευρώπη, ο Τομέας Ναυτιλιακών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης. “Πώς να γίνεις και εσύ εφοπλιστής!”, ήταν ο τίτλος της εισήγησης που παρουσίασε η Μηχανικός Αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού, Φωτεινή Τούλη την Πέμπτη 4 Απριλίου, όπου η έμπειρη ομιλήτρια, ανέλυσε μερικά από τα “χρυσά” μυστικά της επιτυχίας στον ανταγωνιστικό πλην νευραλγικό τομέα της Ναυτιλίας.
ΤΟΜΕΑΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ
Ο φωτογράφος μόδας, Νίκος Σάχος, καλεσμένος του Τομέα Ομορφιάς
Ένας από τους πλέον ενεργούς τομείς του πιο ανερχόμενου εκπαιδευτικού ιδρύματος στην Ελλάδα, ο Τομέας Ομορφιάς, έλαμψε δια της παρουσίας του στο Education Festival. Πρώτο σεμινάριο, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Μαρτίου, από τον φωτογράφο μόδας, Νίκο Σάχο, ο οποίος ανέλυσε το κομμάτι του μακιγιάζ που θα πρέπει να χρησιμοποιείται στις φωτογραφήσεις μόδας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Φωτογράφος και ο επόμενος καλεσμένος και συγκεκριμένα ο Μάριος Μίγκος, ο οποίος την ίδια ημέρα, επέλεξε ένα σύγχρονο και επίκαιρο θέμα, όπως αυτό του instagram και πως μπορεί μία σωστή φωτογράφηση στο συγκεκριμένο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, να βοηθήσει τη δουλειά μας, ειδικά αν βρισκόμαστε στον χώρο της μόδας. Η τελευταία εισήγηση για τον συγκεκριμένο Τομέα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Μαρτίου από τις εκπαιδεύτριες της “Le Chat Nails”, Γεωργία Τοντινίδου και Στελίνα Κοσμούλη, όπου παρουσίασαν τα μυστικά του Combi Manicure.
ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ
Αναμνηστική φωτογραφια από το σεμινάριο της κας Μαρίζας Κουτσοσπύρου
Ο Τομέας Παιδαγωγικών, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πρωτοστάτησε μέσα από τις πρωτότυπες δράσεις του στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Πρώτος καλεσμένος, ο Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής και Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, Γεώργιος Κολοκοτρώνης, ο οποίος την Παρασκευή 5 Απριλίου, στο σεμινάριο με τίτλο “Εκπαίδευση διαφορετική από τις άλλες”, παρουσίασε την δική του προσέγγιση για ένα ιδανικό εκπαιδευτικό σύστημα, μέσα από την πλούσια εμπειρία του. Επόμενο σεμινάριο του Τομέα Παιδαγωγικών, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Ιουνίου, με εισηγήτρια την Παιδαγωγό – Εμψυχώτρια, Μαρίζα Κουτσοσπύρου, ή οποία ανέλυσε την σπουδαία σύνδεση που έχουν οι Δημιουργικές Τέχνες με την Εμψύχωση στις τρυφερές ηλικίες. Την αμέσως επόμενη μέρα, ο Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής – Ειδικός Πρώιμης Παρέμβασης, Παντελής Πασχαλίδης, μίλησε για την χρήση της Νευροανάδρασης, τη στρατηγική μάθησης δηλαδή, η οποία καθιστά το άτομο ικανό να μεταβάλλει την εγκεφαλική του δραστηριότητα και πως μπορεί να λειτουργήσει διαγνωστικά και θεραπευτικά σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Την ίδια μέρα, η Εκπαιδευτικός Προσχολικής Αγωγής – Θεατροπαιδαγωγός, Δέσποινα Κεχαγιά, ανέλυσε την νέα τάση του Edutainment, την εκπαιδευτική δηλαδή ψυχαγωγία.
ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Διάλεξη για το Διαδίκτυο των Αντικειμένων (IoT) από τον Ανδρέα Πλαγέρα
Ο Τομέας Πληροφορικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης και φέτος απέδειξε μέσα από τα σεμινάρια που χάρισε δωρεάν στο κοινό, την μεθοδική και σκληρή δουλειά που γίνεται, προκειμένου οι απόφοιτοι του να διεκδικήσουν μία σημαντική θέση στην αγορά εργασίας. Η πρώτη εισήγηση με τίτλο “Ασφαλείς ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις – Μετρήσεις ηλεκτρικών μεγεθών σύμφωνα με το πρότυπο ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων HD 384” πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Μαΐου, από τον Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και πρόεδρο του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Θεσσαλονίκης, Άγγελο Κουντουργιάννη. Το Διαδίκτυο των Αντικειμένων (IoT), μία από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εξελίξεις της επόμενης δεκαετίας, είχε την τιμητική του, την Τρίτη 28 Μαΐου στην ενημερωτική διάλεξη που πραγματοποίησε ο Ανδρέας Πλαγεράς (Ph.D. Candidate in Applied Informatics, University of Macedonia). Μία μέρα μετά ο Ανέστης Κούσης (PhD Canididate in Data Science, International Hellenic University) έκανε μία εισαγωγή στην επιστήμη των δεδομένων με την γλώσσα προγραμματισμού R, ενώ η εβδομάδα πληροφορικής έκλεισε με το case study για την ορθή ολοκλήρωση ενός project, που παρουσιάστηκε από τον Ανδρέα Σύρμα (IT consultant/Software engineer @ Prodyna Researcher at University of the Aegean, BSc in Information Technology and Computer Science, University of Western Macedonia).
ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
H Γαβριέλα Αβραμίδου της Workathlon με τον Τομεάρχη Τουρισμού
Ένας από τους πιο “καυτούς” κλάδους στην Ελλάδα εν έτη 2019, είναι αυτός του Τουρισμού. Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης και ο αντίστοιχος Τομέας, δεν θα μπορούσαν, όπως είναι φυσικό να λείπουν από το φετινό Education Festival. To πρώτο σεμινάριο λοιπόν, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαρτίου, από την HR Manager της Workathlon, Γαβριέλα Αβραμίδου και την HR Manager του TOR Hotel Group, Κυριακή Ταξίδου, οι οποίες μίλησαν για το HR στον σύγχρονο τουρισμό. Την αμέσως επόμενη μέρα, ο Άγγελος Κυρίτσης της “Spring Air Fragnaces and Creations”, ανέλυσε την στρατηγική μάρκετινγκ που βασίζεται στο άρωμα, για να ακολουθήσει την Πέμπτη 28 Μαρτίου, ενημερωτική διάλεξη από τον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΞΕΕ), Γρηγόριο Τάσιο, αναφορικά με τον στρατηγικό σχεδιασμό του ΞΕΕ για το μέλλον του τουρισμού. Η εβδομάδα αφιερωμένη στον Τουρισμό έληξε με τον Butler Instructor, Στάθη Παπαχριστοφίλου, ο οποίος την Παρασκευή 29 Μαρτίου, πραγματοποίησε σεμινάριο με τίτλο “What does it take to become a Butler?”.
ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Ο ειδικός καρδιολόγος, Γεώργιος Βογιατζής
Ο Τομέας Υγείας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, με ιδιαίτερο ζήλο παρουσίασε δύο σεμινάρια τα οποία κάλυπταν ετερόκλητες θεματικές. Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ήταν η πρώτη εισήγηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Γυναικολόγο, Γιάννη Φελεσάκη την Δευτέρα 8 Απριλίου, για να ακολουθήσει ενημέρωση για τις θετικές και αρνητικές επιδράσεις των άθλησης και την χρήση των αναβολικών, από τον Ειδικό Καρδιολόγο, Γεώργιο Βογιατζή, την Τρίτη 9 Απριλίου.
ΤΟΜΕΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ
Η Mrs Anne Ramos de Santana, σε σεμινάριο για την αγχολυτική δράση της Passiflora Suberosa
Τη σκυτάλη πήρε ο Τομέας Φαρμάκων και Καλλυντικών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, όπου την Παρασκευή 12 Απριλίου, προσκάλεσε την Mrs Anne Ramos de Santana (Licensed Pharmacist, Master of Science in Pharmaceutical Sciences, PhD candidate in Plant Genetic resources – Visiting researcher in Aristotle University of Thessaloniki, Department of Pharmacognosy & Pharmacology) για το σεμινάριο με τίτλο “Φυτοχημική μελέτη και αξιολόγηση της αγχολυτικής δράσης των Passiflora suberosa και υβριδίων (passifloraceae)”.
Για περισσότερες πληροφορίες για τις ειδικότητες μας κάντε κλικ εδώ.
Το Education Festival, powered by IEK ΑΛΦA, ξεκίνησε το 2009 με ένα και μόνο σκοπό. Να προσφέρει δωρεάν το αγαθό της παιδείας σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται ανεξαρτήτως ειδικού ενδιαφέροντος. Και ήταν τόσο
μεγάλο το πάθος και η διάθεση να πάρει καθολική μορφή το συγκεκριμένο εγχείρημα, που από την πρώτη στιγμή ο πήχης ανέβηκε ψηλά και μάλιστα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το αποτέλεσμα 11 χρόνια μετά; 1500 (!) δωρεάν σεμινάρια, 1700 εισηγητές και περισσότεροι από 100.000 ενδιαφερόμενοι που παρακολούθησαν μία από τις δεκάδες θεματικές ενότητες που καλύπτει το Education Festival.
Το φετινό φεστιβάλ όμως, εκτός από το αμιγώς διδακτικό μέρος, αφιερώθηκε στην Ολιστική Εκπαίδευση. Με άλλα λόγια στον προσανατολισμό ως προς την δημιουργία ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων και όχι μόνο καταρτισμένων επαγγελματιών, προσόν που πολλές φορές υπερισχύει των τυπικών προσόντων.
Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, στη μεγάλη αυτή γιορτή της παιδείας και του πολιτισμού που διήρκεσε από τον Μάρτιο μέχρι και τον Ιούνιο του 2019, έδωσε και φέτος δυναμικό “παρόν”, συνεισφέροντας καθοριστικά στην τελική διαμόρφωση, ενός εκπαιδευτικού φεστιβάλ, που επάξια έχει χαρακτηριστεί ως το “Μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ στην Ευρώπη.
Για να διαβάσετε το πρώτο μέρος κάντε κλικ εδώ.
Ποιες ήταν όμως οι δράσεις που έλαβαν χώρα ανά τομέα εξειδίκευσης στο πλαίσιο του Education Festival στην Θεσσαλονίκη;
ΤΟΜΕΑΣ ΜΜΕ ΚΑΙ ΗΧΟΥ
Η Παρουσιάστρια και Αρχισυντάκτρια της εκπομπής «Με το Τρία» (ΕΤ3), Έλσα Ποιμενίδου
Δυναμικό “παρών” όμως έδωσε στο φετινό Education Festival, και ο Τομέας ΜΜΕ και Ήχου με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, από έμπειρους εισηγητές. Πρώτη υποδέχτηκε τους ενδιαφερόμενους την Δευτέρα 13 Μαΐου, η Παρουσιάστρια και Αρχισυντάκτρια της εκπομπής «Με το Τρία» (ΕΤ3), Έλσα Ποιμενίδου. Η έμπειρη δημοσιογράφος μίλησε για τις σύγχρονες τάσεις και τεχνικές στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ στην εποχή των Νέων Μέσων. Τη “σκυτάλη” την αμέσως επόμενη μέρα πήρε ο Marketing Professional και Event Promoter αλλά και Διευθυντής Μάρκετινγκ του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Μέλης, όπου παρουσίασε το εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο με τίτλο “ Οδηγός επιβίωσης για ανεξάρτητους μουσικούς στην Ελλάδα του 2019”. Την Τετάρτη 15 Μαΐου, ήταν η σειρά των ενδιαφερόμενων για την αθλητική δημοσιογραφία, να “απολαύσουν”, έναν από τους εμπειρότερους δημοσιογράφους, τον Άκη Σακισκλόγλου του “PAOK24” και διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού “Μήνυμα 107,7”, ο οποίος μίλησε για τον οπαδισμό, την δεοντολογία και το ζήτημα της αξιοπιστίας στον αθλητικό συντάκτη σήμερα. Η εξαιρετικά αυτή σημαντική εβδομάδα αφιερωμένη στα πλέον εξωστρεφή επαγγέλματα, έκλεισε με την αρχισυντάκτρια του free press “Parallaxi” και του site “Parallaximag.gr”, δημοσιογράφο Κική Μουστακίδου όπου την Πέμπτη 16 Μαϊου, ανέλυσε την λειτουργία ενός σύγχρονου Μέσου, όπως το επιτυχημένο site που διαχειρίζεται.
ΤΟΜΕΑΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ
Η Μηχανικός Αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού, Φωτεινή Τούλη στο Education Festival
Με ένα πρωτότυπο σεμινάριο με αρκετά…φιλόδοξο τίτλο, συμμετείχε στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό φεστιβάλ στην Ευρώπη, ο Τομέας Ναυτιλιακών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης. “Πώς να γίνεις και εσύ εφοπλιστής!”, ήταν ο τίτλος της εισήγησης που παρουσίασε η Μηχανικός Αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού, Φωτεινή Τούλη την Πέμπτη 4 Απριλίου, όπου η έμπειρη ομιλήτρια, ανέλυσε μερικά από τα “χρυσά” μυστικά της επιτυχίας στον ανταγωνιστικό πλην νευραλγικό τομέα της Ναυτιλίας.
ΤΟΜΕΑΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ
Ο φωτογράφος μόδας, Νίκος Σάχος, καλεσμένος του Τομέα Ομορφιάς
Ένας από τους πλέον ενεργούς τομείς του πιο ανερχόμενου εκπαιδευτικού ιδρύματος στην Ελλάδα, ο Τομέας Ομορφιάς, έλαμψε δια της παρουσίας του στο Education Festival. Πρώτο σεμινάριο, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Μαρτίου, από τον φωτογράφο μόδας, Νίκο Σάχο, ο οποίος ανέλυσε το κομμάτι του μακιγιάζ που θα πρέπει να χρησιμοποιείται στις φωτογραφήσεις μόδας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Φωτογράφος και ο επόμενος καλεσμένος και συγκεκριμένα ο Μάριος Μίγκος, ο οποίος την ίδια ημέρα, επέλεξε ένα σύγχρονο και επίκαιρο θέμα, όπως αυτό του instagram και πως μπορεί μία σωστή φωτογράφηση στο συγκεκριμένο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, να βοηθήσει τη δουλειά μας, ειδικά αν βρισκόμαστε στον χώρο της μόδας. Η τελευταία εισήγηση για τον συγκεκριμένο Τομέα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Μαρτίου από τις εκπαιδεύτριες της “Le Chat Nails”, Γεωργία Τοντινίδου και Στελίνα Κοσμούλη, όπου παρουσίασαν τα μυστικά του Combi Manicure.
ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ
Αναμνηστική φωτογραφια από το σεμινάριο της κας Μαρίζας Κουτσοσπύρου
Ο Τομέας Παιδαγωγικών, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πρωτοστάτησε μέσα από τις πρωτότυπες δράσεις του στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Πρώτος καλεσμένος, ο Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής και Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, Γεώργιος Κολοκοτρώνης, ο οποίος την Παρασκευή 5 Απριλίου, στο σεμινάριο με τίτλο “Εκπαίδευση διαφορετική από τις άλλες”, παρουσίασε την δική του προσέγγιση για ένα ιδανικό εκπαιδευτικό σύστημα, μέσα από την πλούσια εμπειρία του. Επόμενο σεμινάριο του Τομέα Παιδαγωγικών, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Ιουνίου, με εισηγήτρια την Παιδαγωγό – Εμψυχώτρια, Μαρίζα Κουτσοσπύρου, ή οποία ανέλυσε την σπουδαία σύνδεση που έχουν οι Δημιουργικές Τέχνες με την Εμψύχωση στις τρυφερές ηλικίες. Την αμέσως επόμενη μέρα, ο Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής – Ειδικός Πρώιμης Παρέμβασης, Παντελής Πασχαλίδης, μίλησε για την χρήση της Νευροανάδρασης, τη στρατηγική μάθησης δηλαδή, η οποία καθιστά το άτομο ικανό να μεταβάλλει την εγκεφαλική του δραστηριότητα και πως μπορεί να λειτουργήσει διαγνωστικά και θεραπευτικά σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Την ίδια μέρα, η Εκπαιδευτικός Προσχολικής Αγωγής – Θεατροπαιδαγωγός, Δέσποινα Κεχαγιά, ανέλυσε την νέα τάση του Edutainment, την εκπαιδευτική δηλαδή ψυχαγωγία.
ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Διάλεξη για το Διαδίκτυο των Αντικειμένων (IoT) από τον Ανδρέα Πλαγέρα
Ο Τομέας Πληροφορικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης και φέτος απέδειξε μέσα από τα σεμινάρια που χάρισε δωρεάν στο κοινό, την μεθοδική και σκληρή δουλειά που γίνεται, προκειμένου οι απόφοιτοι του να διεκδικήσουν μία σημαντική θέση στην αγορά εργασίας. Η πρώτη εισήγηση με τίτλο “Ασφαλείς ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις – Μετρήσεις ηλεκτρικών μεγεθών σύμφωνα με το πρότυπο ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων HD 384” πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Μαΐου, από τον Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και πρόεδρο του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Θεσσαλονίκης, Άγγελο Κουντουργιάννη. Το Διαδίκτυο των Αντικειμένων (IoT), μία από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εξελίξεις της επόμενης δεκαετίας, είχε την τιμητική του, την Τρίτη 28 Μαΐου στην ενημερωτική διάλεξη που πραγματοποίησε ο Ανδρέας Πλαγεράς (Ph.D. Candidate in Applied Informatics, University of Macedonia). Μία μέρα μετά ο Ανέστης Κούσης (PhD Canididate in Data Science, International Hellenic University) έκανε μία εισαγωγή στην επιστήμη των δεδομένων με την γλώσσα προγραμματισμού R, ενώ η εβδομάδα πληροφορικής έκλεισε με το case study για την ορθή ολοκλήρωση ενός project, που παρουσιάστηκε από τον Ανδρέα Σύρμα (IT consultant/Software engineer @ Prodyna Researcher at University of the Aegean, BSc in Information Technology and Computer Science, University of Western Macedonia).
ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
H Γαβριέλα Αβραμίδου της Workathlon με τον Τομεάρχη Τουρισμού
Ένας από τους πιο “καυτούς” κλάδους στην Ελλάδα εν έτη 2019, είναι αυτός του Τουρισμού. Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης και ο αντίστοιχος Τομέας, δεν θα μπορούσαν, όπως είναι φυσικό να λείπουν από το φετινό Education Festival. To πρώτο σεμινάριο λοιπόν, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαρτίου, από την HR Manager της Workathlon, Γαβριέλα Αβραμίδου και την HR Manager του TOR Hotel Group, Κυριακή Ταξίδου, οι οποίες μίλησαν για το HR στον σύγχρονο τουρισμό. Την αμέσως επόμενη μέρα, ο Άγγελος Κυρίτσης της “Spring Air Fragnaces and Creations”, ανέλυσε την στρατηγική μάρκετινγκ που βασίζεται στο άρωμα, για να ακολουθήσει την Πέμπτη 28 Μαρτίου, ενημερωτική διάλεξη από τον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΞΕΕ), Γρηγόριο Τάσιο, αναφορικά με τον στρατηγικό σχεδιασμό του ΞΕΕ για το μέλλον του τουρισμού. Η εβδομάδα αφιερωμένη στον Τουρισμό έληξε με τον Butler Instructor, Στάθη Παπαχριστοφίλου, ο οποίος την Παρασκευή 29 Μαρτίου, πραγματοποίησε σεμινάριο με τίτλο “What does it take to become a Butler?”.
ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Ο ειδικός καρδιολόγος, Γεώργιος Βογιατζής
Ο Τομέας Υγείας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, με ιδιαίτερο ζήλο παρουσίασε δύο σεμινάρια τα οποία κάλυπταν ετερόκλητες θεματικές. Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ήταν η πρώτη εισήγηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Γυναικολόγο, Γιάννη Φελεσάκη την Δευτέρα 8 Απριλίου, για να ακολουθήσει ενημέρωση για τις θετικές και αρνητικές επιδράσεις των άθλησης και την χρήση των αναβολικών, από τον Ειδικό Καρδιολόγο, Γεώργιο Βογιατζή, την Τρίτη 9 Απριλίου.
ΤΟΜΕΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ
Η Mrs Anne Ramos de Santana, σε σεμινάριο για την αγχολυτική δράση της Passiflora Suberosa
Τη σκυτάλη πήρε ο Τομέας Φαρμάκων και Καλλυντικών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, όπου την Παρασκευή 12 Απριλίου, προσκάλεσε την Mrs Anne Ramos de Santana (Licensed Pharmacist, Master of Science in Pharmaceutical Sciences, PhD candidate in Plant Genetic resources – Visiting researcher in Aristotle University of Thessaloniki, Department of Pharmacognosy & Pharmacology) για το σεμινάριο με τίτλο “Φυτοχημική μελέτη και αξιολόγηση της αγχολυτικής δράσης των Passiflora suberosa και υβριδίων (passifloraceae)”.
Για περισσότερες πληροφορίες για τις ειδικότητες μας κάντε κλικ εδώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.