Οι γιαγιάδες ξέρουν τα πάντα στην κουζίνα, έχουν τη λύση για τα πάντα. Κουβαλούν μια σοφία που είναι αξία ανεκτίμητη. Οι γιαγιάδες δεν ξέρουν απλά τιπ μαγειρικής αλλά ξέρουν τιπ και συμβουλές που έχουν να κάνουν με την κουζίνα γενικότερα και τα οποία σε πολλές περιπτώσεις αποδεικνύονται σωτήρια.
Μερικά κλασικά τιπ γιαγιάδων για την κουζίνα είναι και τα ακόλουθα:
1. Πάρτε το χρόνο σας
Μην βιάζεστε. Οποιος βιάζεται σκοντάφτει.
2. Ροδίστε το κρέας πριν το μαγειρέψετε
Οταν ετοιμάζετε ένα σπέσιαλ πιάτο ροδίστε πάντα το κρέας πριν το βάλετε στο φούρνο. Κάνει το κρέας πολύ πιο νόστιμο.
3. Σταματήστε τα δάκρυα
Αφού κόψετε το κρεμμύδι, τρίψτε τα χέρια σας σε μια μεταλλική βρύση κουζίνας για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά και να αποφύγετε τα δάκρυα.
4. Προσθέστε οξύτητα
Όταν φτιάχνετε σούπες με βάση τις φακές, τα φασόλια ή κάποιο ζωμό, προσθέστε λίγο ξίδι (1/2 κουταλάκι του γλυκού) ή μερικές σταγόνες λεμονιού στο τέλος του μαγειρέματος για να αναδείξετε τις γεύσεις. Τόση όση οξύτητα δίνει ζωή στο πιάτο.
5. Γίνετε δημιουργική με τα αυγά
Προσθέστε στην ομελέτα σας κάποιο παχύ αλαντικό. Θα την κάνει αμέσως πολύ πολύ καλύτερη.
6. Πάντα καθαρό ψυγείο
Για να διατηρήσετε το ψυγείο σας πεντακάθαρο, σκουπίστε πάντα εξωτερικά τα μπολ, τα καπάκια των βάζων σας και τις κανάτες σας λίγο πριν τα βάλετε στο ψυγείο.
7. Ακολουθήστε πρώτα τις οδηγίες, πειραματιστείτε αργότερα
Την πρώτη φορά που κάνετε μια συνταγή, ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες ακριβώς. Στη συνέχεια, θα μάθετε πώς να… τσιμπήσετε κάποιο υλικό για να έρθει το τελικό αποτέλεσμα πιο κοντά στα γούστα σας (πχ πιο καυτερό, πιο αλμυρό).
Μερικά κλασικά τιπ γιαγιάδων για την κουζίνα είναι και τα ακόλουθα:
1. Πάρτε το χρόνο σας
Μην βιάζεστε. Οποιος βιάζεται σκοντάφτει.
2. Ροδίστε το κρέας πριν το μαγειρέψετε
Οταν ετοιμάζετε ένα σπέσιαλ πιάτο ροδίστε πάντα το κρέας πριν το βάλετε στο φούρνο. Κάνει το κρέας πολύ πιο νόστιμο.
3. Σταματήστε τα δάκρυα
Αφού κόψετε το κρεμμύδι, τρίψτε τα χέρια σας σε μια μεταλλική βρύση κουζίνας για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά και να αποφύγετε τα δάκρυα.
4. Προσθέστε οξύτητα
Όταν φτιάχνετε σούπες με βάση τις φακές, τα φασόλια ή κάποιο ζωμό, προσθέστε λίγο ξίδι (1/2 κουταλάκι του γλυκού) ή μερικές σταγόνες λεμονιού στο τέλος του μαγειρέματος για να αναδείξετε τις γεύσεις. Τόση όση οξύτητα δίνει ζωή στο πιάτο.
5. Γίνετε δημιουργική με τα αυγά
Προσθέστε στην ομελέτα σας κάποιο παχύ αλαντικό. Θα την κάνει αμέσως πολύ πολύ καλύτερη.
6. Πάντα καθαρό ψυγείο
Για να διατηρήσετε το ψυγείο σας πεντακάθαρο, σκουπίστε πάντα εξωτερικά τα μπολ, τα καπάκια των βάζων σας και τις κανάτες σας λίγο πριν τα βάλετε στο ψυγείο.
7. Ακολουθήστε πρώτα τις οδηγίες, πειραματιστείτε αργότερα
Την πρώτη φορά που κάνετε μια συνταγή, ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες ακριβώς. Στη συνέχεια, θα μάθετε πώς να… τσιμπήσετε κάποιο υλικό για να έρθει το τελικό αποτέλεσμα πιο κοντά στα γούστα σας (πχ πιο καυτερό, πιο αλμυρό).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.