Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Μπάμιες... αυτό το τόσο παρεξηγημένο λαχανικό που κάνει πολλούς στο άκουσμά του να τρέχει μακρυά από το τραπέζι και να ψάχνει φυλλάδια για delivery. Κι όμως, οι μπάμιες αν μαγειρευτούν σωστά, είναι ακόμα ένα τίμιο και νόστιμο λαδερό, με πολλά πολλά οφέλη. Ειδικά αν τη μαγειρέψετε με το αγαπημένο της ταίρι, το κοτόπουλο, η γεύση θα απογειωθεί. Δοκιμάστε τη συνταγή που μας προτείνει ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς και θα δεις τις μπάμιες με άλλο μάτι! Δείτε τη συνταγή:
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Το σοτάρουμε σεελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Φυλάσσουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 45΄περίπου. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Στραγγίζουμε τις μπάμιες από το ξίδι. Τις αραδιάζουμε γύρω από τα κομμάτια του κοτόπουλου έτσι ώστε να σκεπαστούν με τη σάλτσα της ντομάτας. Σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20΄ μέχρι να ψηθούν οι μπάμιες. (μπορούμε να τελειώσουμε το ψήσιμο και στον φούρνο μας).
Υλικά
1½ κιλό κοτόπουλο, σε μερίδες
800γρ. μπάμιες φρέσκες
1 κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
400γρ. ντομάτες (ώριμεςκαι τριμμένες στο ρεντέ)
½ φλιτζάνι ξίδι
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ κ. γ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε τις μπάμιες, τις απλώνουμε σε μεγάλο ταψί και τις ραντίζουμε με το ξίδι.
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Το σοτάρουμε σεελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Φυλάσσουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 45΄περίπου. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Στραγγίζουμε τις μπάμιες από το ξίδι. Τις αραδιάζουμε γύρω από τα κομμάτια του κοτόπουλου έτσι ώστε να σκεπαστούν με τη σάλτσα της ντομάτας. Σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20΄ μέχρι να ψηθούν οι μπάμιες. (μπορούμε να τελειώσουμε το ψήσιμο και στον φούρνο μας).
Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.