Γράφει ο Σεφ
Γιώργος Μεταξάς
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό. Στραγγίζουμε καλά τον τόνο και τον σπάμε (ξεψαχνίζουμε). Σε σοτέζα ή ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο (σε μέτρια φωτιά) το κρεμμύδι μέχρι να
μαλακώσει(για 2-3΄). Προσθέτουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε λίγο ακόμη μέχρι να λαμπικάρουν. Ρίχνουμε τον τόνο, τις ελιές, την κάπαρη και ανακατεύουμε ευγενικά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις ρεντουίρει (εξατμιστεί) προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού.
Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά σε δυνατή φωτιά. Σερβίρουμε με φυλλαράκια βασιλικού ή ρίγανης.
Υλικά
μαλακώσει(για 2-3΄). Προσθέτουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε λίγο ακόμη μέχρι να λαμπικάρουν. Ρίχνουμε τον τόνο, τις ελιές, την κάπαρη και ανακατεύουμε ευγενικά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις ρεντουίρει (εξατμιστεί) προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού.
Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά σε δυνατή φωτιά. Σερβίρουμε με φυλλαράκια βασιλικού ή ρίγανης.
Υλικά
- 500γρ. ζυμαρικό της επιλογής σας (κατά προτίμηση κοντό)
- 2 κονσέρβες τόνο καπνιστό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 10-15 ντοματίνια
- 10 ελιές (χωρίς κουκούτσι)
- 1 κ.σ. κάπαρη
- αλάτι, φρέσκο πιπέρι
- φύλλα βασιλικού ή ρίγανης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.