Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε το ζωμό να πάρει βράση. Κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα και 30΄. Ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο. Σουρώνουμε το ζωμό αφού βράσει και όταν κρυώσει αφαιρούμε το λίπος μ’ ένα κουτάλι. Διατηρείται στο
ψυγείο για 3 μέρες. Ρίχνουμε τις κλωστές σαφράν στο λευκό κρασί, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε σοτέζα με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3΄. Ρίχνουμε αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1΄, τόσο μέχρι να καλυφθεί από το ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. (ρεντουίρει) Ρίχνουμε με κουτάλα τον ζωμό σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ζωμός - Υλικά
- φτερούγες
- καρκάσες
- λαιμό από κοτόπουλο
- 1 μεγάλο καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κομμάτι σέλερι
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 κλωνάρι μαϊντανό
- 1 κλαδάκι θυμάρι
Υλικά
- 2-3 κλωστές σαφράν
- 150 ml λευκό κρασί
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 300 γρ. ρύζι
- 1400-1600 ml σπιτικό ζωμό κοτόπουλου
- 80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
- για το σερβίρισμα
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- παρμεζάνα τριμμένη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.