Η ξηρά ωρίμανση γίνεται σε ειδικό ψυγείο της εταιρείας Dry Ager, στο χώρο του εστιατορίου μας, που λειτουργεί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες απ’ τα κανονικά ψυγεία, μέσα στο οποίο υπάρχει κυκλοφορία σχετικά ξηρού αέρα. Εκεί μπαίνουν κομμάτια κρέατος, ολόκληρα ή τεμαχισμένα και μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο ξηρός αέρας που κυκλοφορεί ελεύθερα γύρω τους, αφαιρεί υγρασία απ’ το κρέας και έτσι σιγά-σιγά σχηματίζεται εξωτερικά ένα «ξηρό σκούρο καύκαλο» που σφραγίζει το εσωτερικό του κρέατος.
Το συνδυαστικό αποτέλεσμα αυτών των χημικών αντιδράσεων το νιώθουμε και στη γεύση και στην υφή, αλλά και στο χρώμα, έτσι πετυχαίνουμε πέντε βασικά χαρακτηριστικά:
•Βαθύτερο κόκκινο, έως και καφέ χρώμα
•Είναι σαφώς μαλακότερο
•Χωρίς να είναι στεγνό, δεν έχει πολλές απώλειες υγρών στο ψήσιμο
•Είναι πιο γλυκό
•Έχει μεγαλύτερη ένταση σε κρεάτινη γεύση και περισσότερη «νοστιμιά», το λεγόμενο umami
Όσο όμως και να περιγράφουμε τα κρέατα ωρίμανσης δεν μπορούμε με τίποτα να αποτυπώσουμε την απίστευτη γεύση, και την μοναδική αίσθηση που αφήνει μια ζουμερή μπριζόλα ωρίμανσης στο Μαύρο Πρόβατο. Ανακαλύψτε τες!!!
ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ
Κοντογεωργάκη 41 και Καστανιάς
https://www.facebook.com/MavroProvatoVeria
Τ.2331021211
Καλή επιτυχία είμαι σίγουρος ότι την έχετε δοκιμάζοντας μαθενουμε κ πράγματα που δεν ξέρουμε Μπράβο συγχαρητήρια στο προσωπικό σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι οι διακρίσεις συνεχίζονται κ οι πρωτοποριακές ιδέες Μπράβο στα αδέλφια συγχαρητήρια
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιστε πρωτοπόροι!!! Χίλιες φορές μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα δοκιμάσουμε την Παρασκευη!!!
Μας εχετε εντυπωσιάσει ήδη!!!
Πολλές γνώσεις σε κρασιά κ φαγητό!!!
Σας άξιζε το βραβείο που πήρατε!!!
Πολυ κύριος ο ιδιοκτήτης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΨαγμένος στον τομέα της εστίασης.
Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω σχόλια!!!
Καλή επιτυχία!!! Φαίνεται ο άνθρωπος που έχει μεράκι και αγαπάει αυτό που κάνει. Χίλια μπράβο!!!!Συνεχίστε αδιάκοπα την υπέροχη δουλειά σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια για την ποιότητα για τον σεφ που τα δημιουργεί για τα αφεντικά που τα προωθούν κ τα κορίτσια που τα προσφέρουν με ευγένεια κ χαμόγελο μπράβο σας
ΑπάντησηΔιαγραφή