Τι προτείνουν οι ειδικοί και η… φύση για τη δυσπεψία
Ένα από τα πλέον γνωστά «φάρμακα» για τη δυσπεψία, που κάνει «θαύματα» και τις εορτές είναι ένα αφέψημα που συναντάται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Πρόκειται για το ταπεινό μα θαυματουργό χαμομήλι!
Πέρα από το χαμομήλι, ωστόσο, συστήνονται και άλλα ροφήματα όπως για παράδειγμα από:
- μέντα
- φασκόμηλο
- μελισσόχορτο
- δίκταμο
- τζίντζερ
- μαντζουράνα και
- μάραθο (βράζουμε για 15 λεπτά ένα κουταλάκι σπόρους, σουρώνουμε και πίνουμε το ρόφημα)
Πότε πρέπει να πίνουμε το χωνευτικό αφέψημα
Ένα ακόμη μυστικό αφορά στο σωστό χρόνο κατανάλωσης του χωνευτικού ροφήματος για τη δυσπεψία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το χαμομήλι και τα άλλα ροφήματα δεν πρέπει να καταναλώνεται αμέσως μετά το τραπέζι, καθώς μπορεί να επιβαρύνει το στομάχι. Συστήνεται λοιπόν να πίνεται λίγες ώρες αργότερα, ενώ σε περίπτωση που χρειαστεί προτείνεται να πίνουμε και ένα δεύτερο φλιτζάνι του ίδιου -ή παρεμφερούς ροφήματος- με διαφορά μιας ώρας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.