Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συμβαίνει τώρα: «Παίζουμε για τον Αυτισμό» στην Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας

«Παίζουμε για τον Αυτισμό» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνουν αυτή την ώρα στην Πλατεία Δημαρχείου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης & Κατάρτισης ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» και η ερευνητική ομάδα του
Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από τις 10:00 π.μ και θα διαρκέσει μέχρι τις 15:00 μ.μ.

Η συνεργασία των δύο φορέων προσφέρει την ευκαιρία για βελτίωση της σωματικής και νοητικής υγείας των παιδιών και ενηλίκων ΑμεΑ του Κέντρου, μέσα από κατάλληλα διαμορφωμένα παιχνίδια σε υπολογιστή, αξιοποιώντας το «Πρόγραμμα Φροντίδας Υγείας – LLM Care. To LLM Care» που είναι αποτέλεσμα του ερευνητικού προγράμματος «Μνήμες Διάρκειας-Long Lasting Memories)», με επιστημονικά υπεύθυνο τον Αν. Καθηγητή Πληροφορικής και Ιατρικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Παναγιώτη Μπαμίδη.























Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να συναντήσουν και να αλληλεπιδράσουν με παιδιά και ενήλικες διαφόρων αναπηριών, παίζοντας μαζί τους παιχνίδια νοητικής και σωματικής υγείας, μέσω διαδικτύου και συλλέγοντας πόντους με το παιχνίδι τους.

Σκοπός: η συλλογή 500 βαθμών. Σε κάθε συμμετοχή το κοινό παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια για 5 λεπτά και προσθέτει πόντους στο συνολικό στόχο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δεν απαιτεί γνώσεις υπολογιστή. «Η όρεξη για παιχνίδι, όμως, είναι απαραίτητη!» όπως αναφέρουν οι διοργανωτές.

Η επίτευξη του στόχου θα οδηγήσει στη δωρεά ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή για «Τα Παιδιά της Άνοιξης», εξυπηρετώντας την επιθυμία των παιδιών και ενηλίκων μελών του Κέντρου, καθώς και του Δ.Σ. για ένα μόνιμο σταθμό παιχνιδιών.

Η συλλογή βαθμών και η εκδήλωση υποστηρίζεται και από τον Σύλλογο ΜΑμα (Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό) Βέροιας. Tην καμπάνια ευαισθητοποίησης «Παίζουμε για τον Αυτισμό» στηρίζει το εγχείρημα του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής του ΑΠΘ και του Thessaloniki Active & Healthy Ageing Living Lab (Thess-AHALL), «Συμμετέχω για…» στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος H2020, SISCODE.
























Το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής της Σχολής Επιστημών Υγείας

Το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του ΑΠΘ είναι μία δυναμική ερευνητική οντότητα από μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές, ερευνητές και μέλη ΔΕΠ που εργάζονται ως πρωτοπόροι σε ερευνητικούς τομείς, όπως οι εφαρμογές της φυσικής, των θετικών επιστημών και της τεχνολογικής καινοτομίας στην ιατρική. Οι 9 ερευνητικές ομάδες του διαθέτουν πολυετή εμπειρία σε εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα και δράσεις, που αφορούν σε μη φαρμακολογικές νέες θεραπείες και παρεμβάσεις βασισμένες στον έγκαιρο εντοπισμό κινδύνων και ιδέες για ολοκληρωμένη περίθαλψη, πρωτοβουλίες νοητικής και σωματικής ενδυνάμωσης, βελτίωση της καθημερινότητας μέσω της χρήσης βοηθητικών τεχνολογιών κ.ά.






































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ