Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια μας. Αφαιρούμε τα πλοκάμια τους και τα ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα πλοκάμια, το σκόρδο, το ρύζι, τη δάφνη, το κουκουνάρι και τις σταφίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1'. Προσθέτουμε το μισό ζωμό,
αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να πιει το ζωμό και προσθέτουμε το δυόσμο. Γεμίζουμε τα καλαμάρια κατά τα 2/3 και τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Αν περίσσεψε μείγμα το βάζουμε στο ταψί, τοποθετούμε από πάνω τα καλαμάρια και τα ντοματίνια και περιχύνουμε με τον υπόλοιπο ζωμό και λίγο ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, για 30΄.
Υλικά
αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να πιει το ζωμό και προσθέτουμε το δυόσμο. Γεμίζουμε τα καλαμάρια κατά τα 2/3 και τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Αν περίσσεψε μείγμα το βάζουμε στο ταψί, τοποθετούμε από πάνω τα καλαμάρια και τα ντοματίνια και περιχύνουμε με τον υπόλοιπο ζωμό και λίγο ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, για 30΄.
Υλικά
- 4 μεγάλα καλαμάρια
- 300γρ. ρύζι ( Καρολίνα)
- 80γρ. σταφίδες μαύρες
- 80γρ. κουκουνάρι
- 500ml ζωμό λαχανικών
- 250γρ. κονκασέ ντομάτας
- 5-6 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο
- 100γρ. ντοματίνια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 150ml ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι, πιπέρι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.