τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά, να γίνει χυλός. Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο για 20΄ στο ψυγείο, να ενωθούν οι γεύσεις. Βρέχουμε ένα κουτάλι σε νερό και παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα.
Τις ρίχνουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για 2΄από κάθε πλευρά τις κροκέτες μπακαλιάρου, μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν. Σερβίρουμε µε σκορδαλιά.(Σε περίοδο νηστείας μπορούμε να τις φτιάξουμε και χωρίς αυγό).
Υλικά
· 500 γρ. ξαλµυρισµένο και καθαρισμένο μπακαλιάρο
· 2 ξερά κρεµµύδια τριµµένα
· 2 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
· 1 αυγό
· 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκοµµένο
· 1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
· 1 κουτάκι μπύρα(330ml)
· 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
· φρέσκο πιπέρι, λίγη πάπρικα
· ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
· σκορδαλιά με καρύδια
1 φλ. καρυδόψιχα
2 φέτες ψωμιού( χωρίς την κόρα)
4-5 σκ. σκόρδο
2-3 κ.σ. ξίδι
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο blender και συνοδεύουμε με το μπακαλιάρο μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.