Ανακατεύουμε το βούτυρο, το αλεύρι, τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ελαστική και λεία ζύμη. Την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μία φόρμα τάρτας (20-22εκ), τοποθετούμε στο εσωτερικό
της λαδόκολλα, τη γεμίζουμε με ρύζι ή φασόλια(για να μην φουσκώσει η ζύμη και να ψηθεί ομοιόμορφα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15΄. Βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε τη λαδόκολλα , το ρύζι ή τα φασόλια και ετοιμάζουμε τη φάρσα μας. Ψιλοκόβουμε τα σύκα μέσα στην τάρτα και τρίβουμε από πάνω τη γραβιέρα Νάξου. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά, την κανέλα και την κρέμα γάλακτος. Περιχύνουμε την τάρτα με το μείγμα και ψήνουμε για 30 -40΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC.
Για τη ζύμη
της λαδόκολλα, τη γεμίζουμε με ρύζι ή φασόλια(για να μην φουσκώσει η ζύμη και να ψηθεί ομοιόμορφα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15΄. Βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε τη λαδόκολλα , το ρύζι ή τα φασόλια και ετοιμάζουμε τη φάρσα μας. Ψιλοκόβουμε τα σύκα μέσα στην τάρτα και τρίβουμε από πάνω τη γραβιέρα Νάξου. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά, την κανέλα και την κρέμα γάλακτος. Περιχύνουμε την τάρτα με το μείγμα και ψήνουμε για 30 -40΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC.
Για τη ζύμη
- 200 γρ. βούτυρο από το ψυγείο
- 400 γρ. αλεύρι
- 2 αυγά
- 50 γρ. νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
- 110 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 250 γρ. ξερά σύκα ψιλοκομμένα
- Λίγη κανέλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.