Γράφει ο Σεφ Γιώργος Μεταξάς
Βράζουμε καλά τη φάβα και τη στραγγίζουμε. Την πολτοποιούμε στο blender με το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ρίγανη, την κέτσαπ, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Το μείγμα μας θα πρέπει να ναι σφιχτό και να πλάθετε εύκολα. Λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας και πλάθουμε σουτζουκάκια. Τα περνάμε από το αλεύρι για να τηγανιστούν πιο εύκολα. Μπορούμε επίσης να τα ψήσουμε στον φούρνο. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το σπορέλαιο και τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1΄. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας συν 1 ποτήρι νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Τέλος ρίχνουμε και τα σουτζουκάκια προσεκτικά και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Η ακόμη μπορούμε να περιχύσουμε με τη ‘δεμένη σάλτσα’ τα σουτζουκάκια μας.
Συνοδεύουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Υλικά:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1΄. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας συν 1 ποτήρι νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Τέλος ρίχνουμε και τα σουτζουκάκια προσεκτικά και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Η ακόμη μπορούμε να περιχύσουμε με τη ‘δεμένη σάλτσα’ τα σουτζουκάκια μας.
Συνοδεύουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Υλικά:
- 500γρ. φάβα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. κέτσαπ
- ½ κ.γ. ρίγανη ξερή, σε σκόνη
- 80-100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις( κοσκινισμένο)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- αλεύρι για το πασπάλισμα
- ½ φλιτζάνι σπορέλαιο( για το τηγάνισμα0
- 4 μεγάλες ντομάτες ώριμες (τριμμένες στο τρίφτη)
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μπράβο κ. Μεταξά. Πολύ χρήσιμο εν όψει Σαρακοστής.
ΑπάντησηΔιαγραφή