Γιατί δεν υπάρχει μόνο το κλασσικό τζατζίκι και η τυροκαυτερή!
Ετοιμάζετε το απόλυτο Τσικνο-μπάρμπεκιου για αύριο; Προμηθευτήκατε τα απαραίτητα, κρέατα, κάρβουνα και ποτά; Τι χρειάζεστε για να δώσετε μια ξεχωριστή γεύση δροσιάς σε κάθε μπουκιά του ψητού
κρέατος; Καλό το παραδοσιακό τζατζίκι και η τυροκαυτερή αλλά αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά, δοκίμασε τις τρεις σαλάτες - αλοιφές που μας προτείνει ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς. Παντζαροσαλάτα με σκόρδο και γιαούρτι, BBQ σως και τζατζίκι... αλλιώς, με αβοκάντο! Δείτε τις συνταγές:
Παντζαροσαλάτα με σκόρδο και γιαούρτι
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 μέτρια παντζάρια (προ βρασμένα)
2 σκ. σκόρδο (πολτοποιημένο)
αλάτι
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ξύδι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Πολτοποιούμε στο multi τα παντζάρια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να γίνουν αλοιφή. Μπορούμε αν θέλουμε να εμπλουτίσουμε τη συνταγή να προσθέσουμε και καρύδια.
BBQ σώς:
2 κ.σ. σπορέλαιο
1/2 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 φλ. κέτσαπ
1/3 φλ. νερό
1 κ.σ. worcestershire sauce
2 κ.σ. πάπρικα
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μελάσα
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. μουστάρδα
Πολτοποιούμε στο multi το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε στο λάδι για 3΄-4΄,προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για15΄ ωσότου πυκνώσει η σάλτσα.
Τζατζίκι με αβοκάντο:
2 ώριμα αβοκάντο
400 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
3 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένες)
1 πρέζα αλάτι
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο ή αν θέλουμε δυόσμο
2 κ.σ. ξύδι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 αγγούρι, τριμμένο και στραγγισμένο
Λιώνουμε το αβοκάντο με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει πουρές . Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Επιμέλεια : Μεταξάς Γιώργος
Ετοιμάζετε το απόλυτο Τσικνο-μπάρμπεκιου για αύριο; Προμηθευτήκατε τα απαραίτητα, κρέατα, κάρβουνα και ποτά; Τι χρειάζεστε για να δώσετε μια ξεχωριστή γεύση δροσιάς σε κάθε μπουκιά του ψητού
κρέατος; Καλό το παραδοσιακό τζατζίκι και η τυροκαυτερή αλλά αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά, δοκίμασε τις τρεις σαλάτες - αλοιφές που μας προτείνει ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς. Παντζαροσαλάτα με σκόρδο και γιαούρτι, BBQ σως και τζατζίκι... αλλιώς, με αβοκάντο! Δείτε τις συνταγές:
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 μέτρια παντζάρια (προ βρασμένα)
2 σκ. σκόρδο (πολτοποιημένο)
αλάτι
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ξύδι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Πολτοποιούμε στο multi τα παντζάρια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να γίνουν αλοιφή. Μπορούμε αν θέλουμε να εμπλουτίσουμε τη συνταγή να προσθέσουμε και καρύδια.
BBQ σώς:
2 κ.σ. σπορέλαιο
1/2 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 φλ. κέτσαπ
1/3 φλ. νερό
1 κ.σ. worcestershire sauce
2 κ.σ. πάπρικα
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μελάσα
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. μουστάρδα
Πολτοποιούμε στο multi το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε στο λάδι για 3΄-4΄,προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για15΄ ωσότου πυκνώσει η σάλτσα.
Τζατζίκι με αβοκάντο:
2 ώριμα αβοκάντο
400 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
3 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένες)
1 πρέζα αλάτι
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο ή αν θέλουμε δυόσμο
2 κ.σ. ξύδι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 αγγούρι, τριμμένο και στραγγισμένο
Λιώνουμε το αβοκάντο με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει πουρές . Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Επιμέλεια : Μεταξάς Γιώργος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.