Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος
Σπετσοφάι... Ένα παραδοσιακό χειμερινό φαγητό αλλά και ένας εξαιρετικός μερακλίδικος μεζές για να συνοδεύσετε το τσίπουρο ή κόκκινο κρασί. Ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς, μας προτείνει μια διαφορετική εκδοχή από το κλασσικό Σπετσοφάι που έχουμε συνηθίσει. Σπετσοφάι με γίγαντες. Τη λες και λίγο... Βεροιώτικη εκδοχή! Δείτε τα υλικά και τον τρόπο εκτέλεσης της συνταγής:
Υλικά
250 γρ. γίγαντες
1 κρεμμύδι (κομμένο εμενσέ, λεπτές φέτες)
2 σκ. σκόρδο (ψιλοκομμένο)
3 πράσινες πιπεριές (εμενσέ)
3 κόκκινες πιπεριές (εμενσέ)
1 μελιτζάνα (καθαρισμένη και κομμένη καρέ)
3 χωριάτικα λουκάνικα (κοµµένα σε χοντρές φέτες)
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
προαιρετικά φέτα σπασμένη στα χέρια μας
Εκτέλεση
Από βραδύς μουλιάζουμε τα φασόλια μας. Την επομένη βράζουμε ( όχι ολοκληρωτικά, al tente).
Σε πλατιά κατσαρόλα ή σοτέζα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεµµύδι, το σκόρδο, την μελιτζάνα και τις πιπεριές για 4'-5' σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τα λουκάνικα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τους γίγαντες, τον πελτέ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κρασί και την ντομάτα. Συμπληρώνουνε ελάχιστο νερό.
Αλατοπιπερώνουµε και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 25-30',(να μείνει σχεδόν µε το λάδι του).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.