Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η συνταγή της ημέρας: Ρεβανί Βέροιας

Χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια και το ηλιέλαιο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, λαδώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Ταυτόχρονα,
ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βγάζουμε το ρεβανί από το φούρνο μόλις είναι έτοιμο και περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και να ρουφήξει το σιρόπι του πριν το κόψουμε. Σερβίρουμε σκέτο ή με παγωτό βανίλια.

Υλικά συνταγής για το ρεβανί

  • 1 ποτ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • ½ ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1 βανίλια
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 ποτήρι αλεύρι
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
  • για το σιρόπι
  • 4 ποτήρια ζάχαρη
  • 5 ποτήρια νερό
  • 1 λεμόνι (η φλούδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ