Επιμέλεια Γιώργος Μεταξάς
Η πιο δυναμωτική, ελαφριά, γευστική και υγιεινή σούπα, ιδανική για τις κρύες, βροχερές χειμωνιάτικες ημέρες που διανύουμε. «Βάλσαμο» για το στομάχι αλλά και για το κρυολόγημα, η κοτόσουπα είναι τόσο εύκολη στην εκτέλεση και τόσο
μοναδική στη γεύση. Ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς, έβγαλε τις κατσαρόλες του και μα δείχνει πως να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα την πιο νόστιμη κοτόσουπα. Για μεσημεριανό ή και βραδινό! Δείτε τα υλικά και τον τρόπο εκτέλεσης:
Η πιο δυναμωτική, ελαφριά, γευστική και υγιεινή σούπα, ιδανική για τις κρύες, βροχερές χειμωνιάτικες ημέρες που διανύουμε. «Βάλσαμο» για το στομάχι αλλά και για το κρυολόγημα, η κοτόσουπα είναι τόσο εύκολη στην εκτέλεση και τόσο
μοναδική στη γεύση. Ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς, έβγαλε τις κατσαρόλες του και μα δείχνει πως να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα την πιο νόστιμη κοτόσουπα. Για μεσημεριανό ή και βραδινό! Δείτε τα υλικά και τον τρόπο εκτέλεσης:
Υλικά:
1 κοτόπουλο (γύρω στα 1.500 γρ.)
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 κλωνάρι σέλερυ ή σέλινο( προαιρετικά)
αλάτι
φρεσκοτριμένο πιπέρι
1 φλ. Ρύζι (τύπου Καρολίνα)
2 αυγά
2 λεμόνια
1 κοτόπουλο (γύρω στα 1.500 γρ.)
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 κλωνάρι σέλερυ ή σέλινο( προαιρετικά)
αλάτι
φρεσκοτριμένο πιπέρι
1 φλ. Ρύζι (τύπου Καρολίνα)
2 αυγά
2 λεμόνια
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το κοτόπουλο σε μπόλικο νερό. Προσθέτουμε τα λαχανικά.
Ξαφρίζουμε τον αφρό που θα σχηματιστεί στην επιφάνεια, αφαιρώντας τον με μία κουτάλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 1 ώρα και 15'.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε από τα κόκαλα.
Σουρώνουμε το ζωμό. Αφαιρούμε τα λαχανικά. Βάζουμε ξανά το ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ρύζι και το κοτόπουλο. Βράζουμε για λίγα λεπτά, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και λίγο λίγο ρίχνουμε το λεμόνι. Παίρνουμε λίγη σούπα, από την κατσαρόλα και ρίχνουμε στο αυγολέμονο (για να μην κόψει το αυγό) χτυπώντας πάντα το μείγμα με το σύρμα.
Περιχύνουμε την κοτόσουπα με το αυγολέμονο ανακινώντας τα υλικά.
Αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να πυκνώσει ελαφρά, πάντα ανακατεύοντας την τακτικά.
Tips:
- Προτιμάμε κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής (απλά μπορεί να χρειάζεται πιο πολύ ώρα βράσιμο)
- Σημαντικό να βράσει με το κόκαλο, για αυτό αποφεύγουμε να κάνουμε κοτόσουπα με φιλέτο κότας
- Αποφεύγουμε βαριά μπαχαρικά (δαφνόφυλλα, μπαχάρι)
- Μπορούμε αντί για ρύζι να χρησιμοποιήσουμε ό,τι ζυμαρικό θέλουμε (κουσκουσάκι, κριθαράκι)
- Τα λαχανικά μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα τουλπάνι (έτσι ώστε να αφαιρεθούν εύκολα από τη σούπα)
Ξαφρίζουμε τον αφρό που θα σχηματιστεί στην επιφάνεια, αφαιρώντας τον με μία κουτάλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 1 ώρα και 15'.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε από τα κόκαλα.
Σουρώνουμε το ζωμό. Αφαιρούμε τα λαχανικά. Βάζουμε ξανά το ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ρύζι και το κοτόπουλο. Βράζουμε για λίγα λεπτά, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και λίγο λίγο ρίχνουμε το λεμόνι. Παίρνουμε λίγη σούπα, από την κατσαρόλα και ρίχνουμε στο αυγολέμονο (για να μην κόψει το αυγό) χτυπώντας πάντα το μείγμα με το σύρμα.
Περιχύνουμε την κοτόσουπα με το αυγολέμονο ανακινώντας τα υλικά.
Αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να πυκνώσει ελαφρά, πάντα ανακατεύοντας την τακτικά.
Tips:
- Προτιμάμε κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής (απλά μπορεί να χρειάζεται πιο πολύ ώρα βράσιμο)
- Σημαντικό να βράσει με το κόκαλο, για αυτό αποφεύγουμε να κάνουμε κοτόσουπα με φιλέτο κότας
- Αποφεύγουμε βαριά μπαχαρικά (δαφνόφυλλα, μπαχάρι)
- Μπορούμε αντί για ρύζι να χρησιμοποιήσουμε ό,τι ζυμαρικό θέλουμε (κουσκουσάκι, κριθαράκι)
- Τα λαχανικά μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα τουλπάνι (έτσι ώστε να αφαιρεθούν εύκολα από τη σούπα)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.