Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γλυκοκαυτερός σολομός

Η παράδοση λέει πως την ημέρα των Φώτων, τρώμε ψάρι. Ετοιμάσαμε λοιπόν κάτι πολύ εύκολο και γρήγορο, όπως είναι ο σολομός. Αφού πλένουμε και καθαρίσουμε τον σολομό μας, τον τεμαχίζουμε σε χοντρές φέτες. Τον τοποθετούμε σε ένα μεγάλο σκεύος και τον μαρινάρουμε με: ελαιόλαδο, σησαμέλαιο,
σόγια, σκόρδο, τζίντζερ, ξύδι, μαύρη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και τον αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Ανάβουμε τον φούρνο στο γκριλ.

Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου και μεταφέρουμε τον σολομό από τη μαρινάδα του κατευθείαν πάνω στη σχάρα, αφού πρώτα έχουμε αλατοπιπερώσει και τοποθετήσει από κάτω ένα πυρέξ (ώστε να πέφτουν τα υγρά του ψαριού μέσα). 

Ψήνουμε για 15΄περίπου. Όσο ψήνεται, ετοιμάζουμε το γλάσο αναμειγνύοντας καλά τα υλικά του: μέλι, τζίντζερ, σόγια, σησαμέλαιο, σουσάμι. Μόλις βγάλουμε το ψάρι από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με σουσάμι, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και “γυαλίζουμε” με κουταλιές από το γλάσο.

Υλικά

  • 700 γρ. ωμό σολομό 
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο 
  • 2 κ. σ. σησαμέλαιο 
  • 2 κ. σ. λευκό ξύδι 
  • 2 κ. σ. μαύρη ζάχαρη 
  • 2 κ. σ. σόγια 
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες 
  • 1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ 
  • 2 κ.σ. σουσάμι 
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 
Για το γλασο
  • ¼ φλ. μέλι 
  • 1 κ. γλ .σησαμέλαιο 
  • 1 κ. γλ. σόγια 
  • ½ κ. γλ. τζίντζερ τριμμένο 
  • λίγο σουσάμι λευκό 
Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ