Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μπέκης: «Ιστορική η Συμφωνία των Πρεσπών»

Για το θέμα της ονομασία των Σκοπίων μίλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Νίκος Μπέκης. Ο δημοτικός σύμβουλος χαρακτήρισε την Συμφωνία των Πρεσπών ιστορική και τόνισε πως αυτό το ζήτημα ταλανίζει τους δύο λαούς για πολλές δεκαετίες. Μάλιστα, είπε πως τα κόμματα δεν διαφωνούν ουσιαστικά για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», αλλά για την γλώσσα και την εθνότητα. Η αντίθεσή τους (φωτογράφιζε την στάση της ΝΔ) έχει να κάνει καθαρά σε πολιτικά οφέλη που θέλουν να αποκομίσουν ενόψει εκλογών. Όσον αφορά τα συλλαλητήρια, ανέφερε πως δεν είναι αντίθετο στην έκφραση γνώμης, αλλά είναι κατά των ακροδεξιών στοιχείων που θέλουν να παρεισφρήσουν και να δημιουργήσουν εντυπώσεις και επεισόδια όπως ακριβώς έκαναν στη Βουλή.

7 σχόλια:

  1. Ο κ. Μπέκης ήταν (συνταξιοδοτήθηκε προ ολίγων μηνών) μέχρι πριν λίγο καιρό το πρώτο βιολί της ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗΣ ΠΑΡΈΜΒΑΣΗΣ στην ΕΛΜΕ Ημαθίας.

    Οι επαναστατικές κι αντιπολιτευτικές κορώνες του στις συνελεύσεις του κλάδου δεν στάθηκαν εμπόδιο να συνεχίζει παράλληλα να ηγείται από το 2014 της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Βέροιας.

    Δηλαδή με άλλα λόγια στο συνδικάτο ο κ. Μπέκης κι η παράταξή του κατ' επέκταση (και θα εξηγήσω παρακάτω το γιατί) κατακεραύνωνε την κυβερνητική πολιτική την οποία υπηρετούσε από τη θέση του επικεφαλής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση!!!

    Στο συγκεκριμένο βίντεο υπερασπίζεται την κυβέρνηση και τη Συμφωνία των Πρεσπών καλύτερα κι από κυβερνητικό βουλευτή!!! Απολαύστε τον! Λέξη δε βγάζει για το ΝΑΤΟ και την ένταξη της γειτονικής χώρας σε αυτό.

    Μα θα μου πείτε και τι ενδιαφέρει τον κόσμο της εκπαίδευσης η προσωπική στάση ενός συνταξιούχου πια εκπαιδευτικού;

    1. Ο κ. Μπέκης δεν είναι απλά ένας ακόμα συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Ήταν επί πολλά χρόνια ο φυσικός ηγέτης της παράταξης της ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΛΜΕ Ημαθίας. Η προσωπική του στάση κι η παραμονή του από το 2014 στη θέση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ έχει άμεση αντανάκλαση και καθορίζει την ίδια του την παράταξη.

    2. Πριν λίγες εβδομάδες ο κ. Μπέκης εμφανίστηκε στην παρουσίαση της νέας δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Βέροιας και δήλωσε υπερήφανα πως αυτός μαζί με την κ. Παπαδίνα κράτησαν όρθια την παράταξη δηλώνοντας ταυτόχρονα παρών στη νέα προσπάθεια. Όταν αυτό στηλιτεύθηκε στο fb από τον γράφοντα η ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εξέφρασε την έντονη ενόχλησή της απλώνοντας πέπλο προστασίας και στήριξης στον κ. Μπέκη. Δηλαδή πιο απλά η στάση του κ Μπέκη - και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα- απολαμβάνει της στήριξης ολόκληρης της παράταξής του.

    Να γιατί το θέμα δεν αφορά την προσωπική επιλογή ενός απλού συνταξιούχου εκπαιδευτικού αλλά τη στάση μιας ολόκληρης παράταξης που τον καλύπτει και τον στηρίζει και δυσφορεί όταν της ασκείται κριτική για ανακολουθία λόγων κι έργων κι εμπαιγμού των συναδέλφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρόβλημα το έχουν (οι Μακεδονες) που στήριξαν στο παρελθόν και συνεχιζουν να στηρίζουν Μπεκιδες με την ψήφο τους ,ώστε να έχουν λόγο στη δημόσια ζωή αυτής της πολης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο εν λόγω κύριος και δήμαρχος και βουλευτής να γινότανε πάντοτε θα 'τρωγότανε με τα ρούχα' του. Το 'έχει στο αίμα' του. 'Επαναστάτης χωρίς αιτία'. Τι να κάνουμε; Έτσι είναι η ζωή. Καλοφάγωτη η σύνταξή του και να ζήσει καλά στον ωραίο του σπίτι, στο Πανόραμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η παράταξη του στην ΕΛΜΕ δεν κατατροπώθηκε απλώς. Αλλά κατακρημνίστηκε παντελώς σε ποσοστά. Ο φιλοσκοπιανισμός των πλούσιων μαρξιστών έχει το τίμημα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως η ΕΛΜΕ έλαμψε διά της απουσίας της (και)από αυτήν την εκδήλωση... Σε αντίθεση με τη μαζική συμμετοχή των μαθητών (με τη συνοδεία των καθηγητών) στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης το 1992, σήμερα δεν θεώρησαν απαραίτητο να εκδώσουν έστω μια ανακοίνωση υποστήριξης, πόσω μάλλον να κλείσουν τα σχολείο ή να δώσουν στους καθηγητές τη δυνατότητα στάσης εργασίας για να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο. Για μια ακόμη φορά, κατώτερη των περιστάσεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καὶ τὸ σύμφωνο Πετριτσίου ἱστορικὸ ἦταν._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εξαίρετος άνθρωπος και καθηγητής! Από τους φιλολόγους που δεν σου μάθαιναν στεγνά πράγματα αλλά σε προκαλούσαν να βρεις την ουσία μέσα τους. Μπορεί οι απόψεις του να μην βρίσκουν σύμφωνο μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας αλλά δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι και τις τεκμηριώνει και ότι παραμένει πιστός σε αυτές όσο περνούν τα χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ