Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τράνταξαν όλη τη Βέροια οι θεότρελοι Μωμόγεροι

Μια ολόκληρη πόλη κατάφεραν να ξεσηκώσουν για μια ακόμη χρονιά οι Μωμόγεροι της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, αναβιώνοντας το πρωί του Σαββάτου 29/12 το πανάρχαιο δρώμενο. Φέτος, προσκαλεσμένοι ήταν και οι Μωμόγεροι του συλλόγου Αριδαίας. Η νύφη, η γριά, ο
γέρος, η αρκούδα, ο κυνηγός, ο αστυνομικός, ο διάβολος, ο γιατρός -που φέτος έγινε «οικογενειακός»- και οι χορευτές των δυο συλλόγων, ξεσήκωσαν, από τις 11 το πρωί όλη τη Βέροια, χορεύοντας με συνοδεία λύρας, νταουλιού και άλλων παραδοσιακών οργάνων και πειράζοντας τον κόσμο με φιλιά και αλευρώματα. 
Οι Μωμόγεροι, έκαναν στάση σε πολλά σημεία της πόλης, μπούκαραν σε πολλά καταστήματα, ξεσήκωσαν πολύ κόσμο σε χορό, ενώ όποιος άνδρας τολμούσε να πειράξει τη νύφη, έτρωγε κλήση από τον αστυνομικό. Έπειτα από μια πολύωρη περιπλάνηση στο κέντρο της Βέροιας, κατέληξαν στο πάρκο της Ελιάς, όπου έστησαν γλέντι με χορό, ξεσηκώνοντας όσους βρέθηκαν εκεί για να τους απολαύσουν, ενώ από το ρυθμό δε... γλύτωσαν ούτε τα ξωτικά του Καραβιού, που το έριξαν στα ποντικά στο κατάστρωμα. Οι Μωμόγεροι της Ευξείνου Λέσχης κατάφεραν για μια ακόμη χρονιά να μετατρέψουν ολόκληρη την πόλη σε μια μεγάλη γιορτή, παρουσιάζοντας το δρώμενο όπως ακριβώς το μετέφεραν οι πρόγονοί μας από τον Πόντο. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:










































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ