Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Η διάσημη ουγγρική σπεσιαλιτέ είναι από τις πιο νόστιμες συνταγές για μοσχαράκι και ένα πιάτο ιδανικό για τα κυριακάτικα τραπέζια ή για μια βραδιά με φίλους, συνοδεία ενός κόκκινου κρασιού. Ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάςετοίμασε για εμάς την αγαπημένη του συνταγή για Μοσχαράκι Γκούλας. Δείτε τη συνταγή:
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι (κιλότο ή σπάλα)
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 400γρ. ντομάτες κονκασέ ή 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 πιπεριές πράσινες (κυβάκια)
- 2 πιπεριές κόκκινες (κυβάκια)
- 3 πατάτες (κυβάκια)
- 3 ντομάτες φρέσκες (κυβάκια)
- 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- Λίγη μαντζουράνα
- αλεύρι
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κιλό μοσχάρι (κιλότο ή σπάλα)
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 400γρ. ντομάτες κονκασέ ή 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 πιπεριές πράσινες (κυβάκια)
- 2 πιπεριές κόκκινες (κυβάκια)
- 3 πατάτες (κυβάκια)
- 3 ντομάτες φρέσκες (κυβάκια)
- 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- Λίγη μαντζουράνα
- αλεύρι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε κύβους.
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε το κρέας ελαφρά αλευρωμένο, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.
Κατόπιν ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο ζεστό νερό και τη μαντζουράνα. Σιγοβράζουμε το φαγητό με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα.
Προσθέτουμε τις πατάτες και τις πιπεριές, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να χυλώσει η σάλτσα μας. Τέλος, ρίχνουμε τα κυβάκια της φρέσκιας ντομάτας και βράζουμε για 5΄ ακόμη.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη ακόμη πάπρικα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.