Μουσκεύουμε τα ρεβίθια από βραδύς. Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε καλά και τα σιγοβράζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά ώστε να παντρευτούν οι γεύσεις
(κρατάμε λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα). Στη συνέχεια περνάμε το μείγμα μας στο multi μέχρι να γίνει πολτός. Σκεπάζουμε το μπολ και φυλάσσουμε στο ψυγείο για 30΄εως ότου σφίξει το μείγμα.
Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε με κουτάλι μικρά μπαλάκια. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 2-3΄μέχρι να χρυσίσουν. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.
Υλικά
500γρ ρεβίθια
3 πατάτες βρασμένες
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή περασμένα στο multi
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλ. δυόσμο ψιλοκομμένο
Λίγη τριμμένη μαντζουράνα
Αλάτι, πιπέρι
1 φλ αλεύρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος
(κρατάμε λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα). Στη συνέχεια περνάμε το μείγμα μας στο multi μέχρι να γίνει πολτός. Σκεπάζουμε το μπολ και φυλάσσουμε στο ψυγείο για 30΄εως ότου σφίξει το μείγμα.
Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε με κουτάλι μικρά μπαλάκια. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 2-3΄μέχρι να χρυσίσουν. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.
Υλικά
500γρ ρεβίθια
3 πατάτες βρασμένες
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή περασμένα στο multi
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλ. δυόσμο ψιλοκομμένο
Λίγη τριμμένη μαντζουράνα
Αλάτι, πιπέρι
1 φλ αλεύρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.