Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ψαρονέφρι με μμμ... μέλι και μουστάρδα!

Επιμέλεια Γιώργος Μεταξάς
Το ψαρονέφρι είναι ένα από τα κομμάτια του χοιρινού που μαγειρεύεται γρήγορα και μπορεί να συνδυαστεί με πολλά υλικά. Μια εξαιρετική συνταγή που μας προτείνει ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς είναι το ψαρονέφρι μαγειρεμένο με μέλι και

μουστάρδα! Αφήνει στο τέλος μια τέλεια μελωμένη σάλτσα! Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες:

Υλικά
• 1 ψαρονέφρι, 600γρ. περίπου
• 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 κ. σούπας βούτυρο φρέσκο
• 1 κρεμμύδι (τριμμένο στον τρίφτη ή στο multi)
• 1 σφηνάκι τσίπουρο
• 2 κ. σούπας μουστάρδα
• 1 κ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανου
• 1 κ. σούπας μέλι
• 1 ποτήρι κρασί λευκό
• 1 κ. γλυκού θυμάρι
• αλάτι, πιπέρι




Πλένουμε καλά το ψαρονέφρι και το κόβουμε σε φαρδιές φέτες. Πιέζουμε ελαφρώς με την παλάμη μας ώστε να πλατύνουν. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το φρέσκο βούτυρο. Ρίχνουμε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Βάζουμε και τα κομμάτια από το ψαρονέφρι και τα φυλλαράκια δεντρολίβανου και τα σοτάρουμε καλά ώσπου να ροδοκοκκινίσει το κρέας και από τις δυο πλευρές. Σβήνουμε με το τσίπουρο.

Αναμιγνύουμε σε μεγάλο ποτήρι ή σέικερ το κρασί, τη μουστάρδα και το μέλι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί για 5-7΄ περίπου, γυρίζοντάς το πού και πού απ’ όλες τις πλευρές.

Πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και σερβίρουμε, περιχύνοντας με τη νόστιμη σάλτσα.

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ