Επιμέλεια Γιώργος Μεταξάς
Όλοι μας λίγο ή πολύ στην παιδική μας ηλικία, το θεωρούσαμε... εφιάλτη! Μεγαλώνοντας όμως εκτιμήσαμε δεόντως τη νοστιμιά που προσφέρει ένα πιάτο μπριάμ, ειδικά αν η συνταγή έχει και χωριάτικο λουκάνικο, τριμμένη φετούλα
και μαϊντανό για το τελείωμα. Έτσι ακριβώς όπως το ετοίμασε για εμάς ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς. Μπριάμ με φέτα και λουκάνικο λοιπόν, ιδανικό για κυρίως πιάτο αλλά και τέλειος μεζές για τσίπουρο. Δείτε τι υλικά θα χρειαστείτε και τη συνταγή:
Υλικά
Όλοι μας λίγο ή πολύ στην παιδική μας ηλικία, το θεωρούσαμε... εφιάλτη! Μεγαλώνοντας όμως εκτιμήσαμε δεόντως τη νοστιμιά που προσφέρει ένα πιάτο μπριάμ, ειδικά αν η συνταγή έχει και χωριάτικο λουκάνικο, τριμμένη φετούλα
και μαϊντανό για το τελείωμα. Έτσι ακριβώς όπως το ετοίμασε για εμάς ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς. Μπριάμ με φέτα και λουκάνικο λοιπόν, ιδανικό για κυρίως πιάτο αλλά και τέλειος μεζές για τσίπουρο. Δείτε τι υλικά θα χρειαστείτε και τη συνταγή:
Υλικά
• 2 μεγάλες πατάτες
• 2 μέτριες μελιτζάνες
• 2 μέτρια κολοκυθάκια
• 2 πιπεριές φλωρίνης
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 2 μέτρια καρότα
• 1 χωριάτικο λουκάνικο
• 1 ντομάτα τριμμένη
• 1 μικρή κούπα λάδι
• 1 μικρή κούπα κρασί ροζέ
• θυμάρι ξερό ή ρίγανη
• αλάτι
• πιπέρι
• μαϊντανός (για το ντεκόρ)
Σε φαρδιά σοτέζα ή κατσαρόλα χωρίς πλαστικά χερούλια, σοτάρουμε το λουκάνικο σε λίγο ελαιόλαδο. Το φυλάσσουμε σε ένα τρυπητό ή σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο σκεύος ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μας. Περιχύνουμε με τη φρέσκια ντομάτα , πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά μας, ρίχνουμε το κρασί και συμπληρώνουμε με λίγο νερό. Ανακατεύουμε καλά. (προσοχή στο αλάτι γιατί έχει και το λουκάνικο και η φέτα, τα οποία θα προσθέσουμε μετά).
Κλείνουμε το σκεύος με καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 για 1 ½ - 2 ώρες. Ένα τέταρτο πριν την ολοκλήρωση του φαγητού ρίχνουμε στο σκεύος και το λουκάνικο που σοτάραμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Τέλος εκτός φωτιάς σπάμε τη φέτα, πουδράρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Και καλή όρεξη!
Και καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.