Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έτσι θα φτιάξεις την πιο νόστιμη στραπατσάδα

Καγιανάς, στραπατσάδα ή κοσκοσέλα, φτιάχνεται σε όλη την Ελλάδα με πολλές παραλλαγές. Στην Πελοπόννησο πχ ο καγιανάς είναι τελείως διαφορετικός από την υπόλοιπη Ελλάδα. Περιλαμβάνει παστό χοιρινό, τυρί σφέλα και ρίγανη. Αποφλοιώνουμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες.
Έπειτα τις κόβουμε σε καρεδάκια. Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, αφήνουμε τις ντομάτες για περίπου 10΄ ώστε να πιούν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τις ντομάτες με το μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε, διαλύοντας το μείγμα, και σιγοψήνουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά. Δεν παραψήνουμε την στραπατσάδα γιατί στεγνώνει. Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο δυόσμο.

Μυστικά για αφράτη στραπατσάδα

• Οι ντομάτες να είναι ώριμες , ψιλοκομμένες σε μικρά κομματάκια και όχι πολτοποιημένες.
• Κρατήστε έξω τα σπόρια και τα πολλά ζουμιά της ντομάτας.
• Είναι βασικό να ψήσετε τη ντομάτα στο τηγάνι πριν βάλετε το λάδι και τα αυγά, ώστε να στεγνώσει και να καραμελώσει σαν παχιά σάλτσα με μικρά κομματάκια ντομάτας.
• Χαμηλώστε τη φωτιά όταν ρίξετε το λάδι και τα αυγά και ανακατεύετε συχνά, πάντα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να κάνουν σώμα (να σταθεροποιηθούν) για λίγα λεπτά τα αυγά .
• Μην παραψήνετε τα αυγά γιατί στεγνώνουν πολύ και χάνει η στραπατσάδα την αφράτη υφή της.
• Σερβίρετε τη στραπατσάδα πάνω σε φέτα ψωμί (κατά προτίμηση μπαγιάτικο ή φρυγανισμένο). Με το ψωμί είναι το κάτι άλλο, γιατί τραβάει τυχόν υγρασία.
• Το τυρί είναι προαιρετικό όπως και τα διάφορα λαχανικά (κρεμμύδι, πιπεριά, κολοκυθάκι). Αν βάλετε λαχανικά θα τα προσθέσετε αφού στεγνώσετε καλά τη ντομάτα μόνη της στο τηγάνι. Τότε θα ρίξετε το λάδι και θα σοτάρετε τα λαχανικά.

Υλικά

• 4 ώριμες ντομάτες
• 6 αυγά
• 1/4 κούπας ελαιόλαδο
• 1/2 κούπας τριμμένη φέτα
• αλάτι
• πιπέρι
• φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
• φρυγανισμένο ψωμί για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ