Γράφει ο Σεφ Γιώργος Μεταξάς
Στις ψησταριές (Parillas) στην Αργεντινή σερβίρουν το κρέας, ειδικά το καταπληκτικό Bife de Chorizo (Κόντρα φιλέτο), με αυτή την καταπληκτική σάλτσα, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε επίσης σε σάντουιτς. Επίσης οι Αργεντίνοι την χρησιμοποιούν
στις empanadas (κάτι σαν τα δικά μας τυροπιτάκια). Διαβάστε αναλυτικά τα υλικά που χρειάζονται:
1 / 2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 / 4 φλιτζάνι Ξύδι (από κόκκινο κρασί)
1 / 4 φλιτζανιού νερό
1/2 φλιτζάνι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 / 2 φλιτζάνι μαϊντανό Ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι Ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο Ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ντομάτα (ξεφλουδισμένη χωρίς τους σπόρους), ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.σ. πάπρικα
1 Φύλλο δάφνης
1 κ.σ. χοντρό αλάτι
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Νιφάδες τσίλι ή λίγο μπούκοβο.
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Τοποθετούμε σε βαζάκι στο ψυγείο και αφήνουμε τουλάχιστον για ένα βράδυ.
Για καλύτερα αποτελέσματα προετοιμάζουμε τουλάχιστον 2 ή 3 ημέρες πριν να χρησιμοποιήσουμε, ώστε να παντρευτούν οι γεύσεις μας.
Συνοδεύει τέλεια όλα τα ψητά κρέατα ή ακόμα και φρυγανισμένο ψωμί.
Ταιριάζει πολύ με μοσχαρίσια μπριζόλα, εμείς όμως την σερβίρουμε με φιλετάκια από ψαρονέφρι.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο βούτυρο τα φιλετάκια μας, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με φρέσκο λάιμ ή ενναλακτικά λεμόνι. Περιχύνουμε με την σάλτσα μας και σερβίρουμε.
στις empanadas (κάτι σαν τα δικά μας τυροπιτάκια). Διαβάστε αναλυτικά τα υλικά που χρειάζονται:
1 / 2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 / 4 φλιτζάνι Ξύδι (από κόκκινο κρασί)
1 / 4 φλιτζανιού νερό
1/2 φλιτζάνι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 / 2 φλιτζάνι μαϊντανό Ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι Ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο Ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ντομάτα (ξεφλουδισμένη χωρίς τους σπόρους), ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.σ. πάπρικα
1 Φύλλο δάφνης
1 κ.σ. χοντρό αλάτι
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Νιφάδες τσίλι ή λίγο μπούκοβο.
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Τοποθετούμε σε βαζάκι στο ψυγείο και αφήνουμε τουλάχιστον για ένα βράδυ.
Για καλύτερα αποτελέσματα προετοιμάζουμε τουλάχιστον 2 ή 3 ημέρες πριν να χρησιμοποιήσουμε, ώστε να παντρευτούν οι γεύσεις μας.
Συνοδεύει τέλεια όλα τα ψητά κρέατα ή ακόμα και φρυγανισμένο ψωμί.
Ταιριάζει πολύ με μοσχαρίσια μπριζόλα, εμείς όμως την σερβίρουμε με φιλετάκια από ψαρονέφρι.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο βούτυρο τα φιλετάκια μας, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με φρέσκο λάιμ ή ενναλακτικά λεμόνι. Περιχύνουμε με την σάλτσα μας και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.