Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ριζότο με κοτόπουλο και παρμεζάνα

Σ' ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι και μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τα μανιτάρια. Όταν δούμε ότι αρχίζουν να βγάζουν υγρά, σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί,
προσθέτουμε το ζωμό κότας. Ανακατεύουμε συνεχώς για να
μην κολλήσει το ρύζι. Μόλις το ρύζι μαλακώσει σε μεγάλο βαθμό, προσθέτουμε αλατοπίπερο, την τρούφα και το μαϊντανό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα για να λιώσει μέσα στο ριζότο και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε.

Υλικά

300 γρ κοτόπουλο (κομμένο σε κυβάκια)
2 λίτρα ζωμό κότας
120 γρ παρμεζάνα τριμμένη
150 γρ μανιτάρια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
300 ml λευκό κρασί
1 κιλό ρύζι (κατά προτίμηση αρμπόριο)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας πάστα τρούφας (προαιρετικά)
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
180 γρ βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ