Γράφει ο Σεφ
Γιώργος Μεταξάς
Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαραθούν τα κρεμμύδια. Σβήνουμε με το balsamico και μαγειρεύουμε
για 30'. Βάζουμε σε ένα μπολ την παρμεζάνα, τον ντοματοπελτέ, τη ρίγανη, το βασιλικό και τον κιμά και ζυμώνουμε. Πλάθουμε 4 μπιφτέκια, λαδώνουμε λίγο ένα τηγάνι (κατά προτίμηση με σχάρα) και βάζουμε τα μπιφτέκια, ψήνοντάς τα κι από τις δύο μεριές για 5'. Τοποθετούμε φύλλα μαρουλιού, 2 φέτες ντομάτας, ένα μπιφτέκι σε κάθε ψωμάκι και από πάνω 1 κουταλιά με το μείγμα κρεμμυδιού, καπακώνουμε και σερβίρουμε.
· 1/3 φλ. ελαιόλαδο
· 2 κρεμμύδια ( ψιλοκομμένα)
· 2 κ.γ. ζάχαρη
· 1 πρέζα αλάτι ( συν 1 πρέζα για τον κιμά)
· 1/2 πρέζα μαύρο πιπέρι (συν άλλο τόσο για τον κιμά)
· 1 κ.σ. balsamico ξύδι
· 3 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
· 2 κ.σ. ντοματοπελτές
· 1 κ.γ. ξηρή ρίγανη
· 1/4 κ.γ. βασιλικό ξηρό
· 500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
· 4 ψωμάκια χάμπουργκερ
· 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε φέτες
· φύλλα μαρουλιού
Μπορούμε να βάλουμε στα burger, cheddar τυρί ή bacon ψημένο, αγγουράκι τουρσί, μαγιονέζα.
για 30'. Βάζουμε σε ένα μπολ την παρμεζάνα, τον ντοματοπελτέ, τη ρίγανη, το βασιλικό και τον κιμά και ζυμώνουμε. Πλάθουμε 4 μπιφτέκια, λαδώνουμε λίγο ένα τηγάνι (κατά προτίμηση με σχάρα) και βάζουμε τα μπιφτέκια, ψήνοντάς τα κι από τις δύο μεριές για 5'. Τοποθετούμε φύλλα μαρουλιού, 2 φέτες ντομάτας, ένα μπιφτέκι σε κάθε ψωμάκι και από πάνω 1 κουταλιά με το μείγμα κρεμμυδιού, καπακώνουμε και σερβίρουμε.
· 1/3 φλ. ελαιόλαδο
· 2 κρεμμύδια ( ψιλοκομμένα)
· 2 κ.γ. ζάχαρη
· 1 πρέζα αλάτι ( συν 1 πρέζα για τον κιμά)
· 1/2 πρέζα μαύρο πιπέρι (συν άλλο τόσο για τον κιμά)
· 1 κ.σ. balsamico ξύδι
· 3 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
· 2 κ.σ. ντοματοπελτές
· 1 κ.γ. ξηρή ρίγανη
· 1/4 κ.γ. βασιλικό ξηρό
· 500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
· 4 ψωμάκια χάμπουργκερ
· 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε φέτες
· φύλλα μαρουλιού
Μπορούμε να βάλουμε στα burger, cheddar τυρί ή bacon ψημένο, αγγουράκι τουρσί, μαγιονέζα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.