Ο εύκολος τρόπος για πεντακάθαρα μαγειρικά σκεύη και τάπερ
Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα όταν μαγειρεύουμε είναι τα υπολείμματα από λάδι που μένουν σε διάφορα μαγειρικά σκεύη και σε τάπερ. Πολλοί περνάνε αρκετές ώρες με ζεστό νερό και σαπούνι μέχρι να φύγει και η παραμικρή αίσθηση λαδιού που μπορεί να έχει μείνει.
Υπάρχει ωστόσο μια πολύ απλή και δοκιμασμένη λύση. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι λίγη ποσότητα ρυζιού. Βάλτε λίγο ρύζι στην λαδωμένη επιφάνεια και αφήστε το εκεί για να απορροφήσει τη μεγαλύτερη ποσότητα του λαδιού. Αφήστε το ρύζι στην επιφάνεια για 10 περίπου λεπτά και έπειτα αφαιρέστε το. Συνεχίστε πλένοντας το ταψί, το τηγάνι ή το τάπερ σας με ζεστό νερό και μπόλικη σαπουνάδα.
Υπάρχει ωστόσο μια πολύ απλή και δοκιμασμένη λύση. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι λίγη ποσότητα ρυζιού. Βάλτε λίγο ρύζι στην λαδωμένη επιφάνεια και αφήστε το εκεί για να απορροφήσει τη μεγαλύτερη ποσότητα του λαδιού. Αφήστε το ρύζι στην επιφάνεια για 10 περίπου λεπτά και έπειτα αφαιρέστε το. Συνεχίστε πλένοντας το ταψί, το τηγάνι ή το τάπερ σας με ζεστό νερό και μπόλικη σαπουνάδα.