Γράφει ο Σεφ Γιώργος Μεταξάς
Στύβουμε πρώτα το λεμόνι στο μπούτι και το αλείφουμε καλά. Απλώνουμε στη μία λαδόκολλα τα μυρωδικά, τα κλωνάρια ολόκληρα, τα σκόρδα (με τη φλούδα τους) και το τυρί. Ακουμπάμε επάνω το μπούτι. Το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το αλείφουμε καλά τριγύρω με τα χέρια μας. Το αλατοπιπερώνουμε καλά,
κλείνουμε τη λαδόκολλα σε πακέτο. Το τυλίγουμε και στις υπόλοιπες λαδόκολλες για να φυλακίσουμε όσο γίνεται το κρέας και τους χυμούς του.
Ακουμπάμε το πακέτο καλά κλεισμένο σε λαμαρίνα. Ψήνουμε για 1΄ στους 200 (σε αντίσταση), έπειτα χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170 και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2΄, μέχρι να μελώσει καλά το κρέας και να ψηθεί μέχρι μέσα κρατώντας τα ζουμιά του.
Σερβίρουμε περιχύνοντας το κρέας με τα υγρά της λαδόκολλας.
1 αρνίσιο μπούτι (2 κιλά περίπου)
1 μάτσο μάραθο
1 μάτσο άνηθο
1 μάτσο φρέσκο δυόσμο
3-4 σκελίδες σκόρδο
2 κ. σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 λεμόνι
5-6 κομμάτια κεφαλοτύρι (κομμένα σαν σπιρτόκουτα)
4 μεγάλες λαδόκολλες
Επιμέλεια : Μεταξάς Γιώργος
κλείνουμε τη λαδόκολλα σε πακέτο. Το τυλίγουμε και στις υπόλοιπες λαδόκολλες για να φυλακίσουμε όσο γίνεται το κρέας και τους χυμούς του.
Ακουμπάμε το πακέτο καλά κλεισμένο σε λαμαρίνα. Ψήνουμε για 1΄ στους 200 (σε αντίσταση), έπειτα χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170 και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2΄, μέχρι να μελώσει καλά το κρέας και να ψηθεί μέχρι μέσα κρατώντας τα ζουμιά του.
Σερβίρουμε περιχύνοντας το κρέας με τα υγρά της λαδόκολλας.
1 αρνίσιο μπούτι (2 κιλά περίπου)
1 μάτσο μάραθο
1 μάτσο άνηθο
1 μάτσο φρέσκο δυόσμο
3-4 σκελίδες σκόρδο
2 κ. σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 λεμόνι
5-6 κομμάτια κεφαλοτύρι (κομμένα σαν σπιρτόκουτα)
4 μεγάλες λαδόκολλες
Επιμέλεια : Μεταξάς Γιώργος