Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος
Μια τέλεια γαριδομακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα, μαϊντανό και ούζο, μας μεταφέρει νοερά στο ελληνικό καλοκαίρι, ενώ αποτελεί το ιδανικό κυρίως πιάτο για αυτούς που νηστεύουν. Ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς, ετοίμασε για εμάς μια πεντανόστιμη και εύκολη γαριδομακαρονάδα, για να απολαύσουμε, νηστεύοντες ή μη. Δείτε τη συνταγή:
Προσθέτουμε την ζάχαρη και τις ντομάτες και βράζουμε για 7'-8'. Ξαναρίχνουμε τότε τις γαρίδες να βράσουν, για 2' μόνο, με τη σάλτσα.
Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε με μία τσιμπίδα. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι (όπως στάζουν νερό) και τα αφήνουμε να βράσουν μέσα τη σάλτσα για 1', σε δυνατή φωτιά για να γλασάρει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε τη μακαρονάδα με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
Υλικά:
8 γαρίδες μέτριες
3 - 4 κ. σ. ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 καυτερή πιπερίτσα
1/4 φλ. ούζο
1 πρεζα ζάχαρη
5 ντομάτες φρέσκες (τριμμένες στο ρεντέ)
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300 γρ. σπαγγέτι