Βράζετε τις φακές σε μπόλικο νερό για 10 λεπτά και τις σουρώνετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τις φακές, την ψιλοκομμένη ντομάτα και νερό ως τη μέση. Ανακατεύετε και ρίχνετε τη δάφνη και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βράζετε για 20', προσθέτετε το κρασί και συνεχίζετε για άλλα 10' μέχρι οι φακές να χυλώσουν. Τέλος, προσθέτετε όσο αλάτι θέλετε, ανακατεύετε και σερβίρετε γαρνίροντας με λεπτές φέτες λούτζας.
Υλικά
- 500 γρ. φακές ψιλές
- 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2 φλιτζάνια ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. κόκκινο κρασί
- 8 λεπτοκομμένες φέτες λούτζας
- αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Υλικά
- 500 γρ. φακές ψιλές
- 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2 φλιτζάνια ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. κόκκινο κρασί
- 8 λεπτοκομμένες φέτες λούτζας
- αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς