Γράφει ο μάγειρας Γιώργος Μεταξάς
Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά του κιμά. Πλάθουμε σε μικρούς κεφτέδες και τηγανίζουμε. Αραδιάζουμε τους κεφτέδες σε ένα ταψί και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε βράσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20' - 25'. Ετοιμάζουμε το πιάτο μας στήνοντας το πιτάκι μας (το οποίο έχουμε τηγανίσει), κατόπιν 3 κεφτεδάκια και τελειώνουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.
Υλικά:
Υλικά:
- 800γρ μοσχαρίσιος κιμάς – 200γρ αρνίσιος(ζυγούρι)
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 σκ. Σκόρδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1κ.γ. ρίγανη
- 1κ.γ. δυόσμο
- 1 πρέζα κύμινο
- 1/2 σφ. Τσίπουρο
- 100ml ελαιόλαδο
- 150γρ μπαγιάτικο ψωμί (μουλιασμένο σε νερό)
- Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Πιτούλες για γύρο
Σάλτσα:
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 σκ. Σκόρδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1κ.γ. ρίγανη
- 1κ.γ. δυόσμο
- 1 πρέζα κύμινο
- 1/2 σφ. Τσίπουρο
- 100ml ελαιόλαδο
- 150γρ μπαγιάτικο ψωμί (μουλιασμένο σε νερό)
- Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Πιτούλες για γύρο
Σάλτσα:
- 4 ώριμες τομάτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2σκ. Σκόρδο
- 1κ.γ. ζάχαρη
- 1κ.σ. πελτές
- 1κ.γ δυόσμο
- 50ml ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε τη σάλτσα εωσότου δέσει.
Σώς γιαούρτι:
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2σκ. Σκόρδο
- 1κ.γ. ζάχαρη
- 1κ.σ. πελτές
- 1κ.γ δυόσμο
- 50ml ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε τη σάλτσα εωσότου δέσει.
Σώς γιαούρτι:
- 200γρ στραγγιστό αγελαδινό
- 100γρ πρόβειο(με πέτσα)
- 1 αυγό
- Αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο
- 1κ.γ.δυόσμο
- 100γρ πρόβειο(με πέτσα)
- 1 αυγό
- Αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο
- 1κ.γ.δυόσμο