Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει» στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

Η θεατρική παράσταση «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει» είναι το έργο που επέλεξε το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας να ανεβάσει στην παιδική του σκηνή φέτος το χειμώνα. Μια ιστορία γεμάτη συναισθήματα και διδάγματα για τα παιδιά, που ενώνει κόσμους που αρχικά φαίνονταν ασύνδετοι και σχέσεις φαινομενικά ανέφικτες. Πρόκειται για μια
συμπαραγωγή των ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και Κοζάνης, σε διασκευή και σκηνοθεσία της Μαίρης Ανδρέου και πρωτότυπη μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Με αφορμή την πρεμιέρα του έργου, οι πρόεδροι των ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και Κοζάνης, Νίκος Μαυροκεφαλίδης και Θέμης Λιάκος, η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Ελένη Δημοπούλου, ο Διευθυντής της Α/θμιας Εκπαίδευσης Διονύσης Διαμαντόπουλος και η σκηνοθέτης Μαίρη Ανδρέου, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
«Ο τίτλος του είναι δηλωτικός του περιεχομένου που θα περάσει σε χιλιάδες παιδιά. Φέτος, απευθυνόμαστε σε ένα πολύ μεγαλύτερο μαθητικό κοινό, από όλη τη Δ. Μακεδονία.  Είμαι πολύ χαρούμενος για τη συνεργασία με τους γείτονες, που γίνεται μάλιστα και στο πλαίσιο του θεσμού των ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας Οδού, βλέποντας πλέον απτά αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής», ανέφερε ο Νίκος Μαυροκεφαλίδης.
Και τη δική του χαρά για τη συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας εξέφρασε ο Θέμης Λιάκος, παράλληλα με την ευχή να συνεχιστούν και στο μέλλον τέτοιες συνεργασίες. «Πέρα από τα ψυχαγωγικά στοιχεία του, πιστεύουμε το έργο να αποτελέσει ένα ισχυρό διδακτικό μέσο για τους μαθητές».
«Ως διευθυντής της Α/θμιας και εκπροσωπώντας 10000 μαθητές, Τα δυο ΔΗΠΕΘΕ ανεβάζουν ένα εξαιρετικό έργο, μια αλληγορική ιστορία για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ρατσισμό. Εκτός από τη χαρά που θα προσφέρει στους μαθητές, για εμάς έχει βαθύτερο παιδαγωγικό νόημα, θα αποτελέσει αφορμή για συνέχιση των δράσεων στα σχολεία μας προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε ο Διονύσης Διαμαντόπουλος. 
«Πολλές φορές παρατηρούμε να θεωρείται το παιδικό κοινό δεύτερης αξιολόγησης κοινό. Στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης θεωρούμε πως συμπλέουμε απέναντι στην εκπαιδευτική και παιδευτική θεραπευτική ιδιότητα του θεάτρου απέναντι στις ψυχές των μαθητών. Ένα καλό θέατρο είναι για όλες τις ηλικίες και το παίρνουμε σοβαρά και για αυτό επιλέξαμε και το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας», ανέφερε η Ελένη Δημοπούλου.
Η παράσταση αυτή είναι τα πρώτα μου σκηνοθετικά βήματα. Ανέβηκα στην Κοζάνη σας ηθοποιός και η κ. Δημοπούλου με εμπιστεύθηκε για αυτό το βήμα. Το έργο περνάει πολύ όμορφα μηνύματα, για τη μόλυνση του περιβάλλοντος, για τη διαφορετικότητα, με έναν τόσο όμορφο και γλυκό τρόπο. Όσο διαφορετικοί και αν είμαστε, όλοι είμαστε ίδιοι, με τις ίδιες ανάγκες και θέλω, ζητάμε τη στοργή και την αγάπη», είπε η σκηνοθέτης Μαίρη Ανδρέου, ευχαριστώντας ηθοποιούς και συντελεστές που βοήθησαν να ανέβει η παράσταση.
Στη συνέχεια, το λόγο πήραν οι ηθοποιοί, μιλώντας ο καθένας για τον χαρακτήρα που ενσαρκώνει, την υπόθεση του έργου, τα μηνύματα που περνάει, τόσο μέσα από τους ρόλους όσο και μέσα από το τραγούδι, ενώ στο τέλος, μας χάρισαν και ένα μικρό απόσπασμα. Δείτε φωτογραφίες:
























ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ