ΕΛΑΦΡΥ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΡΩΜΑ
Το υπέροχο αυτό απαλό κέικ με ροδάκινα μπορεί να συνοδέψει υπέροχα το πρωινό ή απογευματινό σας ρόφημα, αλλά μπορείτε να το απολαύσετε και σκέτο. Ειδικά αυτή την εποχή αν το φτιάξετε με λευκόσαρκα ροδάκινα, παραγωγής μας φυσικά από την Ημαθία, γίνεται πολύ ελαφρύ και γευστικό, με
υπέροχο άρωμα. Και δεν είναι καθόλου δύσκολο να το φτιάξετε! Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και την διαδικασία παρασκευής:
Υλικά
•4 ροδάκινα ώριμα
•4 αυγά
•125 γραμμάρια αλεύρι
•1 φλυτζάνι γάλα
•100 γραμμάρια ζάχαρη
•1 πρέζα αλάτι
•1 φλυτζάνι αμύγδαλα ή φυστίκια σπασμένα [προαιρετικά, για γαρνίρισμα]
Εκτέλεση
•Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (θερμοστάτης 6)
Το υπέροχο αυτό απαλό κέικ με ροδάκινα μπορεί να συνοδέψει υπέροχα το πρωινό ή απογευματινό σας ρόφημα, αλλά μπορείτε να το απολαύσετε και σκέτο. Ειδικά αυτή την εποχή αν το φτιάξετε με λευκόσαρκα ροδάκινα, παραγωγής μας φυσικά από την Ημαθία, γίνεται πολύ ελαφρύ και γευστικό, με
υπέροχο άρωμα. Και δεν είναι καθόλου δύσκολο να το φτιάξετε! Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και την διαδικασία παρασκευής:
Υλικά
•4 ροδάκινα ώριμα
•4 αυγά
•125 γραμμάρια αλεύρι
•1 φλυτζάνι γάλα
•100 γραμμάρια ζάχαρη
•1 πρέζα αλάτι
•1 φλυτζάνι αμύγδαλα ή φυστίκια σπασμένα [προαιρετικά, για γαρνίρισμα]
Εκτέλεση
•Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (θερμοστάτης 6)
•Βουτυρώστε καλά μια φόρμα -Κόψτε τα ροδάκινα, με την φλούδα και τοποθετήστε τα στην φόρμα
•Σε μπολ χτυπήστε καλά τα αυγά με την ζάχαρη, το αλάτι -Προσθέστε το αλεύρι και τέλος το γάλα
•Περιχύστε το μείγμα στη φόρμα, ρίξτε αμύγδαλα ή φυστίκια από πάνω, αν θέλετε, και ψήστε στον φούρνο για 40 λεπτά
Αν το κλαφουτί σας δεν βγει τέλειο και τα ροδάκινα έχουν «βυθιστεί» κάπως ή έχουν λιώσει, δεν πειράζει καθόλου:
Αν το κλαφουτί σας δεν βγει τέλειο και τα ροδάκινα έχουν «βυθιστεί» κάπως ή έχουν λιώσει, δεν πειράζει καθόλου: