Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έτσι θα φτιάξεις την πιο τέλεια πίτσα

Γράφει ο Γιώργος Μεταξάς
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγιά με το νερό. Σε άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και σιγά-σιγά προσθέτετε το νερό με τη μαγιά, συμπληρώνοντας στο τέλος τη ζάχαρη και το λάδι. . Ζυμώνετε για ένα πεντάλεπτο μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακιά και ελαστική. Αφήνετε τη ζύμη να«ξεκουραστεί» για δύο ώρες σκεπασμένη με καθαρή
βαμβακερή πετσέτα κουζίνας, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Προθερμαίνετε το φούρνο στο 250°C. Ρίχνετε στη ζύμη το αλάτι και την δουλεύετε ίσα-ίσα να φύγει ο αέρας, Την χωρίζετε σε 4 ίσα μπαλάκια, ένα για την κάθε πίτσα. Σε αλευρωμένη επιφάνεια του πάγκου, ανοίγετε τη ζύμη με ξύλο ώστε να γίνει κυκλική. Την βάζετε σε ταψάκι για πίτσες (αν δεν έχετε, μπορείτε να τη βάλετε σε κάποιο κυκλικό ταψί), αφού πρώτα το λαδώσετε ελαφρά. Απλώνετε αν χρειαστεί τη ζύμη με το χέρι να φτάσει στις άκρες του ταψιού. Ρίχνετε τη σάλτσα, τα υλικά της αρεσκείας σας κ ψήνετε για 20΄περίπου αναλόγως τον φούρνο.

Για τη ζύμη της πίτσας
500 γρ. αλεύρι σκληρό
300 χλιαρό νερό
13 γρ. φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά στιγμής
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα
4 ντομάτες (αποφλοιωμένες κ κομμένες καρέ)
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. ζάχαρη
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. πλατύφυλλος βασιλικός
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
Αλάτι, πιπέρι

Σοτάρετε το σκόρδο και κατόπιν ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και δίνετε μια βράση εωσότου δέσει η σάλτσα

Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ