Θέλετε να ταξιδέψετε γευστικά στις Κυκλάδες; Σε λίγα μόλις λεπτά και με απλά υλικά εποχής ο Σεφ του «Βεροιώτη» σας δείχνει πως να φτιάξετε μέσα σε λίγα λεπτά την αγαπημένη του εκδοχή της Κυκλαδίτικης φρουτάλιας, της πεντανόστιμης αυτής νησιώτικης ομελέτας, που αποτελεί ιδανικό πιάτο για πρωινό, μεσημεριανό ή και βραδινό. Δείτε τη συνταγή:
Σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τις πατάτες, (να μελώσουν), για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις λεπτές φέτες κολοκυθιού και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 3΄- 4΄. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά µε σύρμα, προσθέτουμε τη φέτα, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον άνηθο. Στο τέλος, προσθέτουμε και το γάλα.
Περιχύνουμε τις πατάτες και τα κολοκύθια µε το μείγμα των αυγών. Ανακινούμε το τηγάνι, μετριάζουμε τη φωτιά μας και σκεπάζουμε µε καπάκι. Αφήνουμε τη φρουτάλια να ψηθεί για 5΄.
Με προσοχή, την αναποδογυρίζουμε µε το καπάκι ή µε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο ή οι τολμηροί την πετάμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3΄-4΄. Αδειάζουμε τη φρουτάλια σε πιατέλα και σερβίρουμε.
Υλικά:
Περιχύνουμε τις πατάτες και τα κολοκύθια µε το μείγμα των αυγών. Ανακινούμε το τηγάνι, μετριάζουμε τη φωτιά μας και σκεπάζουμε µε καπάκι. Αφήνουμε τη φρουτάλια να ψηθεί για 5΄.
Με προσοχή, την αναποδογυρίζουμε µε το καπάκι ή µε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο ή οι τολμηροί την πετάμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3΄-4΄. Αδειάζουμε τη φρουτάλια σε πιατέλα και σερβίρουμε.
Υλικά:
6 αυγά
3 βρασμένες πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους)
3 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/3 φλ. φρέσκο γάλα
1/2 φλ. τρίμματα φέτα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 φλ. ελαιόλαδο
λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος
3 βρασμένες πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους)
3 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/3 φλ. φρέσκο γάλα
1/2 φλ. τρίμματα φέτα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 φλ. ελαιόλαδο
λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος