Τα τηγανιτά κεφτεδάκια είναι ίσως ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Αν κάνετε και σαλτσούλα, προσθέσετε και βασιλικό, γίνεται το απόλυτο ανοιξιάτικο πιάτο που θα ξετρελάνει τους πάντες. Βασικό του συστατικό για την απόλυτη επιτυχία είναι ο αρίστης ποιότητας κιμάς, χοιρινός και μοσχαρίσιος, που βρίσκουμε εδώ και χρόνια στα κρεοπωλεία «Ειλικρίνεια». Γιατί κιμά ειδικά, αγοράζουμε μόνο από εκεί που εμπιστευόμαστε και με τα κρεοπωλεία «Ειλικρίνεια» έχουμε δημιουργήσει σχέση εμπιστοσύνης.
Για τον κιμά
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
500 γρ κιμάς χοιρινός
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αβγό
2 φλυτζάνια ψίχα ψωμί
μαϊντανό
δυόσμο
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
λίγο ξύδι
Ανακατεύουμε τον κιμά με όλα τα υλικά. Τα ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα λίγο στο ψυγείο.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού.
Τα περνάμε από αλεύρι τα τηγανίζουμε και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Αν έχετε σάλτσα σπιτική, σε βαζάκι φτιαγμένη από το καλοκαίρι, τα κεφτεδάκια θα απογειωθούν! Ρίξτε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και βάλτε μέσα τα κεφτεδάκια. Αφήστε τα να πάρουν βράση και ρίξτε τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
Αν θέλετε να ξετρελάνετε τα παιδιά, σερβίρετέ τα με πουρέ!
Καλή όρεξη!